Hva er forskjellige typer LCD data-skjermer?

Hva er forskjellige typer LCD data-skjermer?


LCD, som står for liquid crystal display, er en teknologi som brukes i TV-apparater og dataskjermer. De flytende krystaller filtrere fluorescerende lys til å lage bildet på skjermen. Mens alle LCD-skjermer gir visse fordeler fremfor andre skjermtyper, det er forskjellige typer LCD-skjerm, og de er ikke alle skapt like.

TN

TN, kort for vridd Nematic, er den mest vanlige, lett tilgjengelig og rimelig type LCD-skjerm. Ifølge PCHardwareHelp.com, TN-skjermer tilbyr den beste responstiden på alle LCD-skjerm, noe som gjør dem til et ideelt valg for spillere. Når det er sagt, TN-skjermer falle bak konkurrentene når det gjelder visningsvinkel, kontrast og fargegjengivelse. Mens andre LCD monitor typer har 8-bits paneler, TN-skjermer har 6-bit, noe som betyr at de er ute av stand til å vise fullt ut alle 16,7 millioner fargene som brukes i høy kvalitet 24-bits farger. TN-skjermer bruker en metode som kalles "utjamning" i et forsøk på å etterligne de manglende farger, men PCHardwareHelp.com hevder at resultatene er laber.

IPS

IPS står for in-plane switching. Ifølge PCHardwareHelp.com, IPS-skjermer er toppen av linjen når det gjelder bildekvalitet, innsynsvinkel og nøyaktigheten av farger. Synsvinkelen på IPS LCD-skjermer kan være opp til 179 grader, noe som betyr at du kan se skjermen tydelig fra nesten alle vinkler. Mens deres responstid er litt tregere enn TN-paneler, gir de mye mer nøyaktig fargegjengivelse. Grafiske designere og de som trenger svært høy kvalitet skjermer vil dra mest nytte IPS, mens spillere kan være lurt å revurdere grunn av responstiden, som LCD-Monitor-Reviews.com påstander er lengst i IPS-skjermer. Sammenlignet med TN-skjermer, IPS-skjermer er sjeldne og ganske dyrt, noe som gjør dem upraktisk for de som ikke spesifikt trenger fordelene de tilbyr.

MVA

MVA står for multidomain vertikal skjerm. I likhet med IPS-skjermer, MVA-er har bedre vidvinkel og bedre fargegjengivelse enn TN-skjermer. De har også lignende responstid til IPS, som betyr at de ikke kan være det beste valget for kresen spillere. En fordel med MVA er den har høyere kontrast, som produserer dypere svart enn andre LCD-skjermer. Ett problem MVA skjermer står overfor er farge skiftende. Dette forårsaker at displayet for å endre eller skifte når sett i forskjellige vinkler, noe som gjør lysstyrken fordele feil. MVA-skjermer er en god middelvei, tilbyr kvalitet bedre enn TN-skjermer til priser lavere enn IPS-skjermer, sier PCHardwareHelp.com.