Hva er funksjonen til Script?

Hva er funksjonen til Script?


Utviklere kan bruke en rekke teknologier og programmeringsspråk for å lage nettsteder og applikasjoner. Funksjonen til skriptet i en nettside kan inneholde styling og interaktivitet som i stor grad forbedrer betrakterens opplevelse av innholdet. Den vanligste skriptspråk på nettsteder er Javascript. Javascript-funksjoner vises i nettstedets HTML markup, kjører inne i brukerens nettleser program. HTML-koden for et nettsted viser innholdet; skriptet gjør området til å kjøre programmer som brukeren ser på innholdet.

styling

Script funksjoner kan forbedre utseendet på websiden innholdselementer dynamisk som brukeren kommuniserer med dem. Innenfor HTML markup for en del av en webside, kan utvikleren inkludere hendelsen lytteren attributter, instruere leseren til å oppdage bruker interaktivitet, som i det følgende eksempelkode:
<Div id = "element" onmouseover = "onElement (this.id)" onmouseout = "offElement (this.id)"> Her er noe av innholdet </ div>

Når brukeren ruller sin musen over dette elementet, vil nettleseren utføre "onElement" -funksjonen, passerer element ID slik at funksjonen kan identifisere den. Javascript-funksjonen kan da endre utseendet på elementet som følger:
funksjon onElement (elemId) {
document.getElementById (elemId) .style.color = "# FFFF00";
}

Denne koden endrer element farge. Utvikleren kan også implementere "offElement" -funksjonen, gjenopprette elementet til sin opprinnelige farge når brukeren ruller musen av det.

interaktivitet

Økt interaktivitet er en av de viktigste målene for nettstedet scripting. Endring stilegenskaper basert på brukerhandlinger er en måte å gi dette interaktivitet, men det finnes mange andre, som skript funksjoner kan oppdage brukeraktivitet som tastetrykk og museklikk. Noen nettsteder bruker tre-strukturerte menyer, med ekstra menyalternativer som vises i en rullegardinlisten når brukeren ruller henne musen over en topp-nivå element. Javascript-funksjoner kan også legge til interaktivitet til medieelementer som bilder og video.

Validering

En vanlig bruk for skript i et nettsted er å validere brukerundersøkelser. Når nettsteder bruker skjemaer for å fange opp brukerdata, er disse dataene vanligvis sendt til en server side script når brukeren sender sin form. For å redusere sannsynligheten for å sende data over et nettverk unødvendig, kan utviklere inkludere Javascript-funksjoner for å kontrollere brukerundersøkelser for gyldighet. Hvis inngangen er gyldig, kan skriptet gå videre og sende data. Hvis skriptet inneholder manglende data eller ugyldige oppføringer - feil e-postadresser, for eksempel - kan brukeren bli bedt om å korrigere informasjonen før den foreligger.

Filbehandling

Når websider inneholder mye tekst innhold, utviklere noen ganger bruker skriptkode til å styre presentasjonen av dette innholdet til brukerne, noe som gjør det lettere å fordøye. Script funksjoner fungerer sammen med Cascading Style Sheet erklæringer å instruere nettleseren om du vil vise eller skjule elementer. Følgende CSS-koden demonstrerer skjule en innholdselement:
div.content {
synlighet: skjult; }

Denne koden tilsier at noen "div" elementer med klassen attributt "innhold" bør ikke bli vist til brukere, selv om de vises på siden markup. Utvikleren kan inkludere en funksjon for å kjøre på brukermedvirkning, endre element for å være synlig når brukeren bestemmer seg for å vise det.