Hva er funksjonen til WINNT?

Microsoft Windows NT er et 32-bit operativsystem utviklet primært for forretningsbruk. Det er bygget opp fra grunnen av for nettverksstøtte og er tilgjengelig i ulike versjoner for server- og klientmaskiner. Selv om mange år har gått siden den første utgivelsen av Windows NT i 1993, er det fortsatt grunnlag av alle Microsoft Windows-operativsystemer.

Første utgivelse

Den første versjonen av Windows NT ble gitt versjonsnummeret 3.1, kanskje i et forsøk på å unngå forveksling med forbrukeren versjonen av Windows, som også hadde versjonsnummer 3.1. Mens forbrukerversjonen av Windows inneholdt en blanding av 16-bits og 32-bits kode og var avhengige av eldre operativsystemet MS-DOS, Windows NT hadde ingen tillit til MS-DOS og var en helt separat produkt.

Egenskaper

Microsoft lanserte Windows NT til å konkurrere med nettverk operativsystemer som Unix og Novell NetWare. I tillegg til å ha innebygd nettverksstøtte, Windows NT hadde funksjonene som er nødvendig for nettverkssikkerhet, for eksempel brukerautentisering og muligheten til å tildele ulike tillatelser til ulike brukergrupper.

Utvikling

Microsoft utviklet forbruker og NT versjoner av Windows som separate produkter fram til 2001. Fra Windows 3.1-produkter, Microsoft utviklet Windows 95, 98 og Millennium Edition. Microsoft oppgradert Windows NT 3.1 med Windows NT 3.5 i 1994, Windows NT 3.51 i 1995, Windows NT 4 i 1996 og Windows 2000 i 2000. Fordi Windows NT 4 forble i bruk i flere år, utgitt Microsoft seks oppdateringspakker for det. Microsoft enhetlig produktlinjene i 2001 med utgivelsen av Windows XP. Windows XP var basert på Windows NT, hadde fullt 32-bits kode og var ikke basert på MS-DOS. Windows XP også inkludert sikkerhet og nettverk støtte som trengs for forretningsbruk.

Windows Server

Microsoft fortsatte å utvikle Windows Server som et separat produkt fra andre Windows-versjoner, noe som resulterer i utgivelsen av Windows Server 2003 og Windows Server 2008. Mens Windows Server forblir basert på Windows NT, inneholder den ekstra funksjoner for serverdatamaskiner. Noen av funksjonene i Windows Server 2008 inkluderer muligheten til å reparere feil i filsystem uten å starte datamaskinen, evnen til å skape virtualiserte miljøer for systemressurs segmentering og muligheten til å støtte så mange som 64 prosessorer.