Hva er GPT partisjonering?

Harddisker tjene som fysisk medium på hvilken datamaskin informasjon er lagret for langsiktig bevaring. Som en ikke-flyktig medium, ikke data på en harddisk ikke trenger en strømkilde, og i hovedsak kan forbli på stasjonen permanent. Harddisker også lagre informasjonen et operativsystem krever å starte opp. Men på grunn av måten programvaren kan samhandle med harddisken, kan mange operativsystemer starte opp fra en enkelt harddisk. Dette krever en registrering av hvilket operativsystem som har tilgang til hva bestemt plass på harddisken. To måter å håndtere partisjoner på en harddisk er Master Boot Record (MBR) og dens etterfølger, GUID Partition Table (GPT).

partisjoner

Den fysiske medium som brukes av en datamaskin for langtidshukommelsen kalles "harddisken". Enten en magnetisk tallerken eller en serie av transistorer i en solid-state drive, er harddisker delt inn i seksjoner i henhold til minneadresser. På denne måten operativsystemet vet hvor du skal hente informasjon fra. Operativsystemet kan også gjenkjenne divisjoner på harddisken, basert på grensene definert rundt visse adresser. Disse divisjonene kalles "partisjoner." Hver partisjon er en egen enhet: informasjon om én partisjon ikke forstyrrer en annen partisjon. Selv flere operativsystemer kan eksistere på flere partisjoner.

Master Boot Record

Ingeniører visste tidlig at det måtte være en måte for operativsystemer til å administrere partisjoner. Dette er grunnen til at alle harddisker inneholder en Master Boot Record. MBR ligger i begynnelsen av harddisken, vanligvis i første adresseområdet. MBR definerer plasseringen av alle partisjoner, og hva disse partisjonene er. Så hvis en Windows-partisjon eksisterer ved siden av en Linux partisjon, inneholder MBR denne informasjonen. Videre viser MBR datamaskinen hvor du skal starte fra. Normalt er dette den eneste operativsystemet på datamaskinen. Men når flere systemer finnes, gjør at en støvel bord brukere å velge hvilket operativsystem å starte opp fra.

Grenser for Master Boot Record

MBR har ulemper, men. Den mest fremtredende av disse er at det bare kan ta fire primære partisjoner på en gang. Primære partisjoner vanligvis inneholder hoved operativsystemet, eller andre operativsystemer. Brukere kan omgå dette ved å lage en "utvidet" partisjon, som deretter kan deles inn i mindre "logiske" partisjoner, men dette kan påvirke hva som partisjonen kan gjøre basert på datamaskinen og operativsystemet.

GUID Partition Table

GUID Partition tabellen forsøker å ta begrensningene til MBR modell. GPT ble opprettet som en del av Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), som søker å fornye det interne arbeidet i datamaskinen, inkludert Basic Input / Output System (BIOS) .GPT bruker (globalt unike identifikatorer GUID) for hver partisjon heller enn MBR system for fysisk adressering. GPT bruker også spesielle partisjonstabellene å avbilde harddisken. Dette tillater brukere å definere nesten uendelig partisjoner på harddisker, selv om enkelte systemer som Windows grense dette til 128 partisjoner. GPT støtter også større harddisk på 2 terabyte eller mer.