Hva er Iexplore.exe & explorer.exe?

Hva er Iexplore.exe & explorer.exe?


Iexplore.exe og Explorer.exe er programmer som er involvert i grunnleggende bruk av datamaskinens operativsystem Microsoft Windows. Man er ansett som et viktig program, mens den andre er valgfritt.

Funksjon

Iexplore.exe er den kjørbare filen som starter og kjører Internet Explorer i Microsoft Windows. Explorer.exe, på den annen side, er programmet som gir en Windows-bruker muligheten til å navigere gjennom ulike mapper og åpne programmer. Uten explorer.exe, kan brukeren ikke åpne noen mapper eller filer.

Misforståelse

Det er ofte noen forståelig forvirring mellom explorer.exe og iexplore.exe, noe som fører til folk å tenke at de er kjørbare filer for samme program. Imidlertid er ett designet for å surfe på Internett, mens den andre er laget for å bla gjennom datamaskinen. En enkel måte å huske forskjellen er å ta oppmerksom på "i" i "iexplore.exe", som står for "Internet".

Advarsel

Windows Utforsker og Internet Explorer er oftest sett på som explorer.exe og iexplore.exe når du åpner Windows Task Manager og se under kategorien Prosesser. Hvis du ønsker å lukke Internet Explorer, stoppe iexplore.exe prosessen og ikke explorer.exe. Hvis du stopper det siste, vil hele mappesystem og desktop forsvinne, slik at du ikke klarer å åpne mapper og filer med mindre du starter datamaskinen.