Hva er iexplore.exe?

Å ha Iexplore.exe kjører på systemet ditt kan bety en av to ting. Det kan være prosessen navn for Microsoft Internet Explorer, eller det kan være fremgangsmåten ifølge den Sodabot ormen, som er en skadelig program som skader systemets.

iexplore.exe

Når du åpner Internet Explorer, en prosess som kalles iexplore.exe starter opp. Men det er en orm som imiterer denne prosessen navn og plasserer en liten "L" for å se ut som en stor "jeg". I standardskriften for Microsoft Task Manager, både små bokstaver "L" og stor "jeg" ser like.

Sodabot Worm Infeksjon

Det primære trekk ved Sodabot ormen (W32.HLLW.Sodabot) er dens etterligning av iexplore.exe prosessen. Hvis du ikke kjører Internet Explorer, men det er en prosess som ser ut som "Iexplore.exe" kjører, er du mest sannsynlig infisert med denne ormen. Hvis du vil kontrollere, bør du kjøre en antivirus scan på systemet bare for å være sikker på at denne prosessen er faktisk skadelig for datamaskinen.

Slette Sodabot Worm

De fleste antivirusprogrammer å oppdage og fjerne denne ormen. Kjøpe eller laste ned et antivirusprogram for å fjerne og beskytte deg mot denne trusselen.

Sodabot Worm Funksjon

Sodabot er en orm med trojanske-lignende egenskaper, noe som betyr at det gjør at hackere kan gå inn og kontrollere datamaskinen for sine egne personlige formål. Ditt personvern er stort sett det som er truet av dette skadelig programvare. Ormen er også kjent for å jevnlig oppdatere seg selv fra Internett.

Sodabot Worm Detection

Den Sodabot ormen gjør to handlinger. Den første handlingen den gjør er å kopiere seg selv i systemet katalogen som LEXPLORE.EXE. Den andre handlingen den gjør er å opprette en mappe i Windows-katalogen som heter GUESS_WHAT_YOU_HAVE_BEEN_OWNED. Sistnevnte er en måte for hackere å skremme sine ofre.