Hva er Intel Xeon MP?

Intel Corporation er en langvarig og velkjent produsent av mikroprosessorer for bruk i både forbruker- og bedriftsdataprodukter. Ved siden av sine linjer med forbruker prosessorer, Intel markeds Xeon linjen ved multi eller multisocket prosessorer. Designet for de høye kravene som reises av forretnings servere, arbeidsstasjoner og innebygde systemer, Xeon linjen opprinnelig delte navn med sine forbruker kolleger som Pentium II, alltid med "Xeon" moniker lagt på slutten for å skille de to.

Modell Lines

Intel Xeon mikroprosessor-serien har tre modellgrupper som av publikasjonstidspunktet. Hver er skalert i design og pris for å møte de ulike behovene til sine kunder. Intel Xeon E3 familie av produkter er utviklet for å møte behovene til små bedrifter som krever mer avansert teknologi enn en gjennomsnittlig stasjonær datamaskin. Xeon 5500 og 5600-serien av prosessorer er utformet som en datasenterløsning for mellomlaget i databehandling arkitektur. Xeon E7 familie av produkter er utviklet for driftskritisk arbeid i et datasenter, som en del av den sentrale kjernen i systemet hvor de mest prosessorkraft er nødvendig.

Antall kjerner

Hver av modellene i Xeon linjen har et ulikt antall prosessorkjerner, som påvirker behandlingen hastighet av systemet og hva slags last man kan sette på systemet uten å krasje eller forårsaker lag. Selv innenfor hver produktfamilie, kan antall kjerner variere avhengig av eksakt modell. I E3 familie, det totale antall kjerner varierer fra to til seks, avhengig av modellen kjøpt. I 5500 og 5600 modell-serier, antall kjerner i området to til fire, og fra fire til seks hhv. Med E7-serien, antall kjerner på 32 nanometer-enheter varierer fra seks til 10, mens de 45-nanometer enhetene har alt fra fire til åtte kjerner.

Søknad

Intel Xeon-mikroprosessorer brukes i et bredt spekter av applikasjoner, avhengig av modell. Xeon E3 prosessorer ofte gjør sin vei inn i små bedrifter, hvor en kraftigere system enn en stasjonær er nødvendig, uten å være unødvendig stor, dyrt eller avansert. Xeon 5500 og 5600-systemer er bedre egnet til å jobbe i større bedriftsapplikasjoner, hvor de ofte er et viktig element i en multitiered datamaskinarkitektur, fungerer som mellommann for brukere og det sentrale datasystemet og behandling av forespørsler og informasjon. Xeon E7-systemet er ofte brukt i kjernen av et sentralisert datasystem, vanligvis som en del av bedriftens infrastruktur. Det er den beste av Xeon linje for denne oppgaven, på grunn av sin enorme prosessorkraft.

Energieffektivitet

Xeon linje av mikroprosessorer er utformet for å gi optimal ytelse med minimal driftskostnadene. For å oppnå dette, er alle linjer designet med automatisk strømsparing, designet for å konsumere minimum nødvendig kraft i løpet luller og bare trekke på den maksimale mengde energi når systemet er beskattet hardt nok til å kreve det. De kan også konfigureres manuelt for å passe de spesielle behovene til det enkelte system, og leverer maksimal ytelse med minimal energi.