Hva Er JS-koden?

Hva Er JS-koden?


Javascript-koden er lagret i filer ved hjelp av "JS" forlengelse. En slik kode er hyppig brukt innen nettsteder og websider. Javascript kan skreddersy stilen til en webside dynamisk som den vises, forenkle brukerinteraksjon med elementer som former og validere brukerundersøkelser. Javascript er en klient-side skriptspråk, noe som betyr at det kjører i brukerens nettleser. Det er ikke det samme som Java - begge er programmeringsspråk, men Java er mye mer kraftig og komplisert.

Hensikt

Hovedformålet med Javascript er å øke nivået av interaktivitet brukere erfaring med funksjonene i en webside. Javascript-funksjoner som opererer innenfor en side kan oppdage brukerhendelser som å flytte musen over bestemte sideelementer. Når disse hendelsene er oppdaget, kan en Javascript-funksjon dynamisk endre innholdet eller stil på siden, noe som gjør det mer interaktiv. Javascript er også brukt til å validere brukerundersøkelser med webskjemaer, redusere mengden av ugyldig data som sendes over Internett.

steder

Javascript kan være plassert på forskjellige steder i forhold til innholdet på websiden. Javascript-kode kan være oppført inline, sammen med elementene inni en HTML-side hoveddel. Javascript kan også inkluderes i hodet delen av siden, med sidearrangementer og elementer ringer funksjonene oppført fra innenfor siden kroppen. Alternativt kan Javascript-funksjoner bli listet opp i separate script-filer, lagres som "JS" og linket til fra HTML-side hode seksjoner.

syntax

Javascript syntaks er designet for å være enkelt for ikke-programmerere å lære. Variabler deklareres som følger:

Var anAnimal = "cat";

Javascript-funksjoner er beskrevet som følger:

funksjon outputSomething (someText) {

alert (someText);

}

Javascript kan også bruke mer avanserte strukturer som betingede tester og sløyfer. Når en Javascript-funksjon er inkludert på en side hode eller eksternt knyttet skriptet, kan HTML sideelementer kaller det som følger:

<Div onclick = "outputSomething ( 'Hei')"> Noe innhold </ div>

Bruker

Javascript-funksjoner opererer innenfor et bredt spekter av nettsteder, inkludert de for business, underholdning, utdanning og informative formål. Javascript drar også nytte av et bredt spekter av kodebiblioteker. Kode biblioteker er ressurser som kan brukes til å lage avanserte effekter uten å måtte gi gjennomføringen detaljer. Det er mange Javascript-biblioteker tilgjengelig på nettet som er gratis å laste ned, med jQuery blant de mest populære.

problemer

Den primære problemet med Javascript er at mange nettlesere heller ikke gir tilstrekkelig støtte for det eller ikke støtter det hele tatt. Mange mennesker nå bruker mobilnettlesere på enheter som smarttelefoner og nettbrett. Mobile nettlesere har varierende grad av støtte for Javascript, slik at utviklere ikke kan oppnå pålitelig nettsted ytelse hvis funksjoner er avhengige av støtte for Javascript.