Hva er komponentene i en datamaskin?

Hva er komponentene i en datamaskin?


Datamaskiner bruker en rekke komponenter som arbeider nesten sømløst å behandle informasjon og for å kommunisere med andre enheter. Den programmerbare natur datamaskiner tillate brukere å oppgradere, tilpasse og utvikle applikasjoner. I hjertet av datamaskinen er hovedkort og prosessor (CPU).

Hovedkort og CPU

Hovedkortet har havner, bukter, stikkontakter og andre forbindelser for å bringe alle enhetene som er installert på datamaskinen til en sentral plassering. CPU behandler alle data som sendes til hovedkortet. Hovedkortet og CPU er hjertet og sentrum av informasjon for alle komponenter og enheter koblet til datamaskinen.

Hard Drive

Harddisker lagre data på ubestemt tid. Data kan legges til eller slettes fra harddisken en ubegrenset tidsperiode. Harddisker lagret data i sektorer på en roterende tallerken. Datamaskinen bruker harddiskens lese- / skrivehodet for å få tilgang til disse sektorene med data.

RAM

Random Access Memory, eller RAM, gjør at datamaskinen kan lagre data midlertidig og frigjør systemet opp til å behandle andre oppgaver. Ram er installert i spesielle RAM bukter på hovedkortet.

Skjermkort

Skjermkort bruker en GPU (Graphics Processing Unit) og RAM for å behandle grafikk mye på samme måte hovedkortet bruker en CPU. Skjermkort er ofte installert i en av de ekstra bukter på hovedkortet, men de kan komme bygget i hovedkortet.

Lydkort

Lydkort, som skjermkort og nettverkskort, kan komme innebygd i hovedkortet eller installert i en utvidelse bay. Lydkort prosess lyd både innkommende og utgående og ofte inneholder tre utvendig tilgjengelige porter - en for lyd ut, en for lyd inn og en for en mikrofon.

Strømforsyning

Strømforsyningen bruker en 20- eller 24-pinners kontakt for å sende strøm til hovedkortet, og senere, hver komponent festet til styret.

DVD / CD-ROM-stasjon

DVD / CD-ROM-stasjoner bruker en laser linse for å lese sporene i DVDer og CDer. Stasjonen behandler rillene som enkle 1- og 0 og sende dataene til CPU for prosessering.