Hva er Malware og hvordan du kan unngå det?

Hva er Malware og hvordan du kan unngå det?


The Federal Trade Commission rapportert at fra 2009 til 2010 forbrukernes klager om malware, eller ondsinnet programvare, mer enn tredoblet. Malware kan ta mange former og tjene en rekke formål fra å stjele personlig informasjon for å krasje et datasystem. I alle fall en gang et stykke malware invaderer en datamaskin det kan skape kaos og forårsake alvorlige problemer. Smart Web surfing og noen forholdsregler kan gå langt i å unngå malware.

Virus, ormer, trojanere

Ifølge Cisco, en nettverksutstyr maker, virus og ormer er to av de mest vanlige typer malware. De virker ved å raskt spre seg fra en datamaskin til en annen via et e-postvedlegg, delt nettverk eller fil. Alvorlighetsgraden av et virus eller en orm kan variere og kan føre til en datamaskin for å bremse ned eller krasjer, omdirigere nettlesere eller vise konstant feilmeldinger. Trojanere er ment å føre til de samme problemene, selv om de ikke replikere. De får sitt navn basert på deres evne til å snike seg inn på en datamaskin forkledd som noe annet, som et stykke programvare som du laster ned.

Spionvare

Spyware, inkludert adware, er designet for å spore og ta personlig informasjon. Spionprogrammer kan vises som pop-up reklame, men det kan også være mindre opplagt. Noen spionprogrammer er installert sammen med annen programvare eller lastet ned via e-postvedlegg eller en fil. Som andre malware, spyware kan endre konfigurasjonen av en datamaskin, men det kan også spore og rapportere brukeraktivitet og jakten på personlig informasjon. Selv om det kan være like irriterende, kan noen spyware føre til identitetstyveri samt stjålne kredittkort og bankinformasjon.

Identity Protection

En av de enkleste måtene å unngå malware er å øve smart nettsurfing. Ikke last ned e-post eller vedlegg fra ukjente kilder, og lese gjennom vilkårene når du laster ned programvare fra Internett. Hvis det ser ut som om programmet inkluderer ekstra programvare, er det best ikke å fullføre nedlastingen. La Nettsteder som ser mistenkelig og styre klar av klikke på pop-up reklame. I stedet lukke dem ved å klikke på "X" i hjørnet.

Computer Protection

Beskytt hvilken som helst datamaskin ved å installere programmer som gjenkjenner og fjerne malware. PC Magazine anbefaler en programvarepakke som inkluderer anti-virus og anti-spyware eller anti-malware beskyttelse. En brannmur vil også bidra til å forsvare seg mot inntrengere. Holde disse programmene oppdatert sammen med datamaskinens operativsystem og nettleser. Kjør skanner regelmessig for å finne noe spyware. Hvis du bruker et trådløst nettverk, være sikker på at det er passordbeskyttet.