Hva er Microsoft Windows XP Media Center?

Hva er Microsoft Windows XP Media Center?


Microsoft solgt mange utgaver av operativsystemet Windows XP, inkludert Home Edition, Professional og Professional x64 Edition, Tablet PC Edition og tre Media Center Edition. Alle har Windows XP generelle brukergrensesnittet, men hver utgave inkludert unike funksjoner, som for eksempel Windows Media Center-programvare inkludert i Microsoft Windows XP Media Center-utgaver.

Betydning

XP Media Center Edition tilgjengelig programvare som tillot brukere å integrere og vise video og lyd fra TV-feeds samt fra DVDer. Ingen tidligere Microsoft operativsystem hadde fokusert på å integrere multimedia underholdning inn i Windows-opplevelse i den grad at Media Center Edition gjorde. The Media Center Edition søkt å fusjonere funksjonaliteten til TV med den til hjemme-PC, og vice versa, viske ut grensen mellom det som tidligere hadde vært helt forskjellige teknologier.

Egenskaper

Media Center Edition medfølgende programvaren som gjorde ulike multimedia evner. Disse inkluderte innebygd støtte for avspilling av DVD-er; et grensesnitt som tillot brukere å surfe, se og ta opp TV-programmer; og støtte for å spille, sortering og brenning musikk-CDer. Publisering også verktøy for synkronisering av smarttelefoner og lignende enheter, samt et verktøy for å koble til og lytte til radiosendinger.

versjoner

I en diskusjon blant Microsoft-eksperter transkribert i 2004, observerte ekspertene at forskjellene mellom versjonene knyttet både til nivået av støtte for ulike typer multimedia og forskjeller i funksjonalitet. Microsoft gitt ut tre versjoner av Windows XP Media Center Edition, hver utpekt ved å legge til et år til produktnavnet. Versjonene inkludert Windows XP Media Center Edition 2002, Windows XP Media Center Edition 2004 og den endelige versjonen, Windows XP Media Center Edition 2005.

Historie

Microsoft lanserte den første versjonen av Media Center Edition i oktober 2002. Microsoft lanserte neste utgave, Media Center Edition 2004, i oktober 2003. Den endelige versjonen, utgitt i desember 2004, var XP Media Center Edition 2005, som mainstream support ble pensjonert i april 2009. Microsoft fortsetter å tilby utvidet støtte til april 2014.

betraktninger

Fordi Microsoft Windows XP Media Center Edition er operativsystemer, aktiver de maskinvare, snarere enn å erstatte den. Derfor er alle Media Center Edition programvare som kreves tilsvarende maskinvare, for eksempel en tilkobling til kabel-TV eller en DVD-spiller, for å fungere riktig.