Hva er MRU innlegg?

Hva er MRU innlegg?


Hvis anti-spyware-programmet har merket noe som kalles en "MRU entry" eller "MRU liste", lurer du kanskje hva dette innlegget er og hvordan den brukes av datamaskinen. Heldigvis for de fleste, MRU oppføringer er ufarlig og gi ekstra funksjonalitet for å gjøre datamaskinopplevelsen mer sømløs og strømlinjeformet.

MRU Fundamentals

MRU står for "sist brukte" og refererer til en liste over oppføringer som beskriver et program sist. Mange programmer har en liste over de dokumenter eller gjenstander i synkende rekkefølge av deres tilgang dato i programmets filen surfing menyen. MRU oppføringer kan inneholde dokumenter, programmer eller web-adresser, avhengig av programmet du bruker dem. Noen programmer publisere sine MRU oppføringer i Windows Start-menyen; i dette tilfellet, kan du se en liten pil ved siden av programnavnet som tar deg til en liste over filene det siste åpnet.

MRU Entry Bruker

MRU oppføringer blir brukt for å gjøre det enklere å få tilgang til filer som du bruker regelmessig --- for eksempel, hvis du ofte tilgang til et regneark dine finansielle poster, MRU liste for regnearkprogrammet vil tillate deg å åpne filen fra en kort liste over brukte filer i stedet for å måtte navigere direkte til sin mappe. E-postprogrammer også gjøre bruk av MRU lister for å lage sine adressebøker, slik at "autofullføring": når du skriver inn de første bokstavene i noens navn, fyller programmet i resten av de manglende detaljer fra kontaktlisten din.

Historien om MRU Entries

MRU oppføringer har vært en funksjon i Microsoft Windows siden Windows 3, da de først ble beskrevet som en menytype som applikasjonsdesignere kan inkludere i sine programmer. Fra og med Windows 95 er økt bruk av Windows-registeret, ble MRU data flyttet inn registeroppføringer i stedet for INI-filer som tidligere hadde lagret informasjon. I dag MRU implementeringer eksistere utenfor Windows, ofte i Microsoft-produkter; for eksempel Microsofts Office-programmene for Mac inkluderer også MRU lister for å forenkle filtilgang.

MRU List sikkerhetsrisikoer

Generelt MRU lister er helt ufarlig, spesielt hvis du er den eneste som bruker datamaskinen. Men i visse tilfeller --- for eksempel når datamaskinen er delt mellom flere personer --- MRU lister kan kompromittere personvernet ved å registrere hva programmet sist ble brukt for. I noen tilfeller er dette bare pinlig. I andre, for eksempel når et program brukes til å få tilgang til sensitive økonomiske eller personlige data, kan dette gjøre det lettere for noen med ulovlig tilgang til datamaskinen for å få potensielt skadelig informasjon.