Hva er normal temperatur for HP Pavilion ZE bærbar PC?

Enten du har en HP Pavilion ZE laptop eller en annen modell av bærbar PC, kan du legge merke til at når datamaskinen blir varm, morsomme ting som tilfeldige krasjer eller driftsstans oppstår. Datamaskinens prosessor - også kalt en CPU - er et knutepunkt for all aktivitet på den bærbare. Det kan bli overopphetet og forårsake de morsomme ting å skje. For å hindre at problemet, er det godt å vite litt om prosessoren og hvordan du kan holde den kald.

Gjennomsnittstemperatur

Ifølge Hewlett-Packard Co., ble Pavilion bærbare produsert med enten en Intel Pentium eller AMD Athlon-prosessor, avhengig av hvilken modell av paviljongen som du har. The Computer Håp hjemmeside viser den gjennomsnittlige driftstemperatur for en Intel-prosessor på alt 60-85 grader Celsius. For en AMD-prosessor, viser Computer Håper den gjennomsnittlige temperaturen på mellom 65 og 100 grader Celsius. Hvis datamaskinen kjører på den øvre enden av disse områdene, kan du begynne å se krasjer eller andre problemer.

overvåking Temperatur

Før du ser det oppstår problemer, kan du installere et program som lar deg overvåke temperaturen på den bærbare datamaskinen. Når du ser det blir for varmt, lagre jobben og prøve å minimere belastningen på at datamaskinen er i ferd med å håndtere. Flere produkter overvåke temperaturer på en PC, inkludert Speed ​​Fan og CPU termometer.

Easy Fix

Hvis du har problemer med overoppheting, anbefaler HP å gjøre noen grunnleggende feilsøking. Sørg for at den bærbare datamaskinen er satt på en hard, flat overflate, med god plass på sidene og bak for luft for å lufte ut og inn. Sjekk også ventilene på sidene av maskinen; hvis de er tilstoppet med støv, er mer sannsynlig å overopphetes den bærbare datamaskinen. I så fall må du bruke en støvsuger for å rense ut ventilene.

maskinvare Fix

I noen tilfeller, kjøleribben - en enhet som bidrar til å holde prosessoren kjølig - feil på datamaskinen, og må skiftes ut, eller noen andre maskinvarefeil. Pavilion bærbare kommer med et feilsøkingsprogram som kan hjelpe deg å finne ut hva som er galt. For å starte det, slå av datamaskinen og deretter starte den på nytt. Når du ser HP-logoen, trykker du på "F10". Trykk "F2" når du ser en meny vises. Sjekk listen over gjenkjent maskinvare og trykk "F2" igjen for å utføre den første hardware test.