Hva er optiske lagringsenheter?

Hva er optiske lagringsenheter?


En optisk lagringsenhet er en elektro-mekanisk enhet som kan lagre og hente (skrive og lese) opplysninger om en spesiell plate medium med en laser lys. Optiske stasjoner er laget for å arbeide med flere typer medier: CD ( "compact disc"), DVD (Digital Versatile Disc "eller" digital video disc ") og Blu-ray-plater.

Hvordan fungerer de

En optisk lagringsstasjon som er i stand til å skrive data til en plate bruker en laserstråle til å brenne groper (eller støt) i et spesielt materiale. Denne datastrømmen blir plassert i en spiralbane, som finnes på en vinylplate, men i dette tilfellet er dataene begynner ved det innerste sporet og arbeider seg ut mot kanten av platen. I industrielle masseproduserte plater, slik som de fordele musikk eller filmer, er dataene plassert på platen ved en stemplingsmaskin. Data blir hentet av en laserstråle som reflekteres fra platen, detektering av gropene. Optiske stasjoner kommer i ulike hastigheter, spinning mellom 200 og 4000 RPM.

CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, Blu-ray

CD-R (eller CD-ROM) er en skrivebeskyttet-minne optisk plate som kan skrives til én gang. CD-RW (eller "re-skrivbar") kan skrives til mange ganger, ligner på en VHS videobånd. Det samme betegnelse er brukt for skrivebeskyttede DVD (DVD-R eller DVD-ROM) og overskrivbare DVD-er (DVD-RW). Den neste generasjonen av optiske disker inkluderer et format kjent som Blu-ray-plater, som kan lagre mer informasjon i samme fysiske plass. Dette er nyttig for lagring av slikt innhold som HD-filmer.

Lagringskapasitet

Standarden lagringskapasitet for CDer er ca 700 MB (megabyte). For å sette det i perspektiv, det er nok plass til å lagre over 300.000 sider med tekst eller ca 80 minutter med musikk. En full-lengde film kan lagres på en DVD, som har om 4,7 GB (gigabyte) minne. Dataene på optiske plater er konservativt estimert til å være levedyktig i fem til ti år, så plater lagre verdifulle data bør sjekkes av og til, og ferske kopier laget etter flere år. Oppbevar dem stående i "juvelen" saker, og holde dem på et tørt, romtemperatur miljø.

applikasjoner

Optiske plater brukes til å lagre lyd, video og data (som kan være informasjon eller dataprogrammer). Musikk-CDer er nå mediet for valget for distribusjon av musikk album. CD-spillere er funnet i hjemmet stereoanlegg, bilstereo-systemer, og personlige datamaskiner. Tilsvarende har DVDer blitt standard for filmdistribusjon, som inneholder både lyd og video, som har erstattet den populære VHS videobånd medium. Spillkonsoller også bruke optiske plater for spillet programvare. Begge CD- og DVD-stasjoner er tilgjengelige i datamaskiner som er i stand til både å lese og skrive informasjon. DVDer er spesielt nyttig for arkivering av data, på grunn av sin relativt stor lagringskapasitet. For å gjøre rutinemessige sikkerhetskopier, men de er å miste popularitet til andre lagringsenheter som har mye raskere dataoverføringshastigheter, inkludert USB-minnepinner og eksterne harddisker.

Optiske medier er utsatt for skader

I motsetning til harddisker, som er i en forseglet enhet og disketter, som er i en beskyttende bolig, optiske plater har ingen beskyttelse når de er fjernet fra deres oppbevaringskoffert. I likhet med vinylplater, optiske plater er sårbare for riper, skitt, brudd og fingeravtrykk, selv om fingeravtrykk kan vanligvis fjernes ved å tørke av med en myk, fuktig klut. Ikke ta på overflaten av optiske plater, og holde dem ved de ytre kantene og hull i midten, som du ville vinylplater. I motsetning til poster, er det ingen slitasje fra gjentatt avspilling av optiske plater.