Hva er Opus System?

Hva er Opus System?


Det er lett for kundene å betale webutviklere å lage tilpassede nettsteder, men likevel ikke så enkelt å bruke endringene når utvikleren pengeplasseringer sjekken, forlater kunder med et imponerende, men ubrukelig, produkt. Paul Oldham funnet seg i en slik situasjon under sitt forsøk på å utforme en nettavis for en engelsk landsby. Resultatet var Opus, et gratis, brukervennlig og open source verktøy som oppdaterer nettsidene on-the-fly, og har hjulpet non-profit organisasjoner fungerer på nettet med minimal kostnad.

Origins

Paul Oldham opprettet Opus som et verktøy til hjelp i utgivelsen av en nettavis for Village of Milton, Cambridgeshire i England. Oldham rekursivt kalte sin funksjonen "Opus" for Opus Publishing System, som er tradisjonelle for åpen kildekode. "Opus" også skjedde til å være navnet på pingvinen i Bloom County tegneserier og vil tjene som programvaren maskot. Opus utviklet seg til en fullverdig, flerbruks content management system. Et samfunn av engelsk Linux og nettside utviklere som er kjent som The Hug fortsette å avgrense og vedlikeholde programvare i dag.

Hvordan den fungerer

Opus har et grafisk brukergrensesnitt med maler kalt webskjemaer som er lagret på malen og der brukerne kan legge til webinnhold. Hvert nettsted kalles en "papir", og hver webside kalles en "artikkel." Editors, eller eiere, definere et sett av forfattere til å gi innhold til websiden. Forfattere kan velge å opprette nyhetsartikler (dybde historier) eller hyperrike artikler. Forfattere skriver innhold i webskjemaer bruker ren tekst eller HTML, som er lastet opp til en server for å publisere umiddelbart eller på et senere tidspunkt.

Tilleggsfunksjoner

I tillegg til å gi innholdet på websiden, gir Opus brukerne muligheten til å laste opp bilder via FTP og administrere disse bildene i en MySQL database. Programvarepakken gir også muligheten til å publisere ikke-hypertekst dokumenter som artikler, slik som de i PDF- eller Microsoft Word-format. Systemet inneholder en proprietær søkemotor som finner relevant innhold innenfor nettstedet.

Tekniske detaljer

Opus vil operere på en webserver med PHP og MySQL installert på den og kjører Apache. For å få tilgang Opus fra en klientdatamaskin, må brukerne installere en nettleser stand til å akseptere og sporingskapsler. Eksempler er Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox og Opera. Brukere trenger ikke å ha noen erfaring med programmering for å bruke verktøyet.