Hva Er PID i Task Manager?

Hva Er PID i Task Manager?


Windows bruker prosess identifikatorer, som vises under den valgfrie PID kolonnen i Task Manager, for å fortelle programmer og prosesser fra hverandre. Operativsystemet tildeler hver behandler et identifikasjonsnummer når det startet som en måte å fortelle prosesser fra hverandre uten å være avhengig prosessnavn. Hvis et program har en høy nummerert PID, betyr det ikke nødvendigvis at det er en rekke programmer som kjører; å unngå feil, vil operativsystemet ikke re-tildele en brukt PID umiddelbart.

Finne PID

Du finner alle aktive program PID'er på "Prosesser", "Detaljer" og "Tjenester" tabs i Task Manager så lenge PID visning er aktivert. PIDs er aktivert på "Details" og "Tjenester" tabs og funksjonshemmede i kategorien "Prosesser" som standard i Windows 8. For å aktivere PID i kategorien "Prosesser", høyreklikk på overskriften og velg "PID" fra kolonner. Prosessen unike PID vises i PID kolonnen for hvert program. Ifølge Microsoft Developer Network ble PID fjernet fra standardvisningen på "Prosesser" -kategorien fordi Microsoft forskning fant verdien irrelevant for de fleste brukere.

Identifisere identiske navn Prosesser

PID forhindrer Windows i å blande opp programmer, Det er nyttig når du feilsøker programmer som har samme navn eller kjøre flere forekomster samtidig. Hvis du har to forskjellige programmer som kjører som bruker prosesser kalt "My Process," Windows vil tildele forskjellige PIDs til hver og en, som du kan bruke til å fortelle programmene fra hverandre i Task Manager. "My Process # 1" og "My Process # 2" kunne gjøre helt forskjellige ting, men datamaskinen kan ikke skille dem fra hverandre uten en PID. I tillegg kan Windows fortelle hverandre separate forekomster av et direktemeldingsprogram som kan kjøres flere ganger på en gang for samtidig flerbrukerinnlogging med PIDs.

Sporing Problematiske Prosesser

PID kan hjelpe i feilsøkingsprosessen for programmer som splittet opp innholdet og instruksjonene på tvers av flere prosesser. Et program som Google Chrome kan bruke mange separate prosesser som alle heter "Google Chrome". Hver fane i nettleseren får sin egen prosess, slik at hvis den går inn i et problem og krasjer det tar ikke ned de andre kategoriene med det. Du kan holde styr på en hengende eller låst opp kategorien med PID eller bruke PID å markere faner du vil holde åpent når du lukker hengende eller frosne kategoriene i Oppgavebehandling.

Feilsøking Prosess Konflikter

PIDs er nyttige i feilsøkings prosesser som er i konflikt angående nettverksporter. Netstat verktøyet bruker PID'er å identifisere hvilke prosesser som bruker hvilke nettverksporter. Netstat er diagnostikk vil vise om to prosesser prøver å bruke de samme portene, og konflikter kan løses ved å lukke en av de konkurrerende programmer. PID verdier er en enklere måte å skrive inn kommandoer for prosesser og vise nyttig informasjon. For eksempel "526" tar opp mindre plass på skjermen, og er lettere å skrive enn "My Awesomely Oppkalt Process (64-bit)."