Hva er PowerPoint Load?

Hva er PowerPoint Load?


PowerPoint overbelastning er et begrep som brukes for å forklare vitenskapen bak hvordan et publikum reagerer på presentasjoner, og hvordan du kan unngå overstimulering av publikum. Hjernen behandler informasjon under presentasjoner på to måter, ved hva hjernen hører og etter hva det ser. Hvis presentasjonen overbelaster noen av disse sansene, opplever publikum PowerPoint overbelastning. Det er fem måter å hindre overbelastning: skrive et tydelig overskrift for hvert bilde, bryte historien i fordøyelige biter, ikke fylle lysbilder, bruke bilder med ord, og inkluderer kun nødvendig informasjon.

Skriv en Clear overskrift

Hver side bør ha en overskrift som forklarer de viktigste ideen, ikke bare en tittel, som kalles signale prinsippet. Dette prinsippet forklarer at sinn lærer bedre med tydelig organisert tekst, som overskrifter og skisserer. Slide overskrifter bør være som avisoverskrifter; de bør være i aktiv stemme, inneholder et emne og et verb, og skal oppsummere det overordnede temaet for raset.

Bryt Story i fordøyelige Bits

Breaking historien i mindre, fordøyelige biter i Lysbildesortering er basert på segmentering prinsippet. Prinsippet sier at folk lærer lettere når den framlagte informasjonen er i mindre størrelser. Lysbildesortering hjelper programleder oppnå dette ved å ta fokuset bort ett lysbilde og plassere den på hele presentasjonen. Dette synet bidrar også programleder lese lysbilde overskriftene og sikre en god historie flyt.

Unngå å fylle Slides

Den Modalitet-prinsippet som sier at de fleste publikummere lærer bedre fra programleder snakker da fra å lese lysbildene. Foredragsholdere må fortelle mer og skrive mindre. Et lysbilde som inneholder alt en programleder må si fører til programleder lesing og bli ensformig. Sammen med tekst, bør foredragsholdere ikke overvelde lysbildene med for mange visuelle effekter, overganger og animasjoner.

bruk Visuals

Ifølge Multimedia Prinsipp, lærer publikum bedre fra bilder og ord deretter fra ord alene. Bruk diagrammer, bilder, grafer og diagrammer for å oppnå dette. Hver av disse elementene må være direkte relatert til lysbildet overskrift. Foredragsholdere bør ikke sette inn bilder som ikke støtter den informasjonen som presenteres. Sette inn et bilde bare for moro skyld for å ha et bilde er ikke hva dette prinsippet om, heller, hvis det visuelle er hensiktsmessig å bruke, det vil hjelpe i å lære.

Inkluder Bare Nødvendig informasjon

Redusere informasjon som er irrelevant for presentasjonen er Coherence prinsippet. Inkludert for mye informasjon i presentasjonen, spesielt irrelevant informasjon, slår seg publikum kognitiv respons. Holde presentasjonen enkel og nødvendig informasjon for å hindre publikum fra å bukke under for PowerPoint overbelastning.