Hva er SIMM-minne?

Hva er SIMM-minne?


Datamaskiner bruker minne systemer for å hente og lagre informasjon. Minnekort har utviklet seg gjennom flere tiår. SIMM minne er ett system når som vanligvis brukes i datamaskiner.

Definisjon

En SIMM, eller én minnemodul i nettet, er en minnemodul på et kretskort som inneholder RAM-minne. RAM, eller random access memory, er en midlertidig form for datalager. SIMM moduler ble mye brukt i datamaskiner fra tidlig på 1980-tallet gjennom slutten av 1990, men ble senere erstattet av DIMM, eller dual minnemoduler i nettet. SIMM forskjellig fra DIMMer i at SIMM huset redundante kontakter på begge sider av modulen. SIMM moduler bruker også en 32-bit buss, eller datakanal. DIMM bruke en 64-bit buss.

Prosess

SIMM moduler koble til datamaskinen via en minnesporet på hovedkortet, eller primære kretskortet. SIMM-moduler må settes inn i kontakten med en vinkel, og deretter rotert til riktig posisjon. For å fjerne en SIMM-modul, må klipsene festet i hver ende av modulen bli slått til den ene siden. Modulen kan så bli vippet bakover i en vinkel og fjernet.

Fun Fact

Wang Laboratories oppfant SIMM-modulen i 1983.