Hva er sosiale bokmerker?

Hva er sosiale bokmerker?


I det siste, når du ønsket å holde styr på en nettside, har lagt deg til det som en "favoritt", ofte ved hjelp av mapper for å organisere innholdet. Når som helst du ønsket å besøke dette nettstedet igjen, du bare gikk inn i dine favoritter og klikket på linken. Sosiale bokmerker er som favoritter. Forskjellen er at i favoritter lagres bare på datamaskinen, og bokmerker lagret på eksterne nettsteder. Mange nettsteder finnes som å lagre bokmerker.

Origins

Sosial bokmerking startet i 1996 med et område ikke lenger eksisterer kalt ItList. Området tillates både privat og offentlig bookmarking. Sosial bokmerking fått i popularitet når andre selskaper forbedret av modell, legge til nye funksjoner som for eksempel nettstedet deling med et klikk på en knapp og organisere bokmerkene i mapper.

tagging

Som du bokmerke nettsteder, kan du legge til flere koder til dem for å indikere nettstedets innhold. Tags er ganske enkelt søkeord. Dette ligner på å opprette mapper for favorittene. For eksempel, hvis du bokmerke et nettsted om skriving og selv-publisering, kan du bruke tags "skriver", "self-publisering." Nettstedet vil bli oppført i begge kategorier.

dele

Fordi Bokmerkene lagres på eksterne nettsteder, kan du dele dem med andre. Dette er grunnen til at denne typen bokmerking er caled "sosial" bookmarking. Hver kode genererer en side med en liste over linker som tilsvarer den koden, og du kan dele nettadressen til siden med noen. Brukere som besøker sosiale bokmerker nettsteder kan søke etter bestemte søkeord og alle nettsteder med disse søkeordene vil bli oppført.

populære nettsteder

Populære bokmerke områder inkluderer Delicious, StumbleUpon og Digg. Deilig var det første store sosiale bookmarking området etter ItList. Den ble lansert i 2003 og oppfant begrepet "sosiale bokmerker." StumbleUpon lar brukerne velge favorittemner og finne nye og interessante nettsteder med et klikk på en knapp. Digg er et av de mest populære sosiale bokmerker nettsteder, som integrerer fôr syndikering, bokmerker, og blogging.