Hva er SSL-modus?

Hva er SSL-modus?


SSL står for Secure Socket Layer og er en protokoll for å sende krypterte meldinger over Internett. SSL er blitt erstattet av nyere fremgangsmåter. Bruken av SSL-modus ved nettlesere og servere, e-post servere og andre kommunikasjonssystemer sikrer at informasjonen er kryptert slik den er byttet.

Historie

SSL ble utviklet av Netscape i begynnelsen av 1990-tallet, selv om tidlige versjoner hadde betydelige feil. Den endelige versjonen, SSL 3.0, ble utgitt i 1996.

Metode

SSL fungerer ved å utveksle krypteringskoder mellom en klientdatamaskin og en server. Deretter data som utveksles er kryptert ved hjelp av den kodenøkkel og dekrypteres i den andre enden.

bruk

Mens SSL 3.0-protokollen har blitt erstattet av TLS-protokollen, er den fremdeles i utstrakt bruk som en krypteringsmetode. I tillegg kan noen mennesker refererer til en lignende krypteringsmetode som SSL.

Identifikasjon

Du kan se om nettleseren din er surfing i SSL-modus ved protokollen delen av web-adresse. Det er som regel "http", men når du surfer et sikkert nettsted i SSL-modus, vil den lese "https".

E-post

Mange e-posttjenester og programvare vil tillate deg å benytte SSL-modus i å utveksle e-post. Du kan vanligvis finne dette alternativet i innstillingene.

begrensninger

SSL bare sikrer at ingen kan tyvlytte på dataene som den overføres mellom din datamaskin og en server. Det sikrer ikke at serveren er pålitelig eller trygge.