Hva er stablet knapper?

Hva er stablet knapper?


I programvare, er begrepet "stack" brukt for lignende filer eller programmer gruppert sammen. Stablet knappene er en type oppgavelinjen knapper visningsformat, der ulike filer av samme type (for eksempel to Internett-sider fra samme nettleser) er gruppert i en knapp. Først introdusert med Windows XP som en metode for å spare plass når et høyt antall vinduer var åpne, har stablet knapper skjermen bli normen i Windows 7.

Hvordan Stacked knappene fungerer

Tenk deg at du dobbeltklikker på en Microsoft Word-fil. Så snart vinduet framgår, vises en tilsvarende knapp på oppgavelinjen. Hvis du åpner en annen Word-fil, kommer det frem et nytt vindu også, men i stedet for en annen knapp, får du en annen knapp "gjemmer seg" bak den opprinnelige én eller nummer to i den opprinnelige (avhengig av Windows-versjonen du eier). Rulle over gruppen avslører alle alternativer innenfor det og, med et enkelt klikk kan du åpne filen du ønsker.

Stablet Knapper Fordeler

Stablet knappene kan du åpne flere programmer samtidig uten å bekymre deg for å bli tapt i lange rader med knapper på oppgavelinjen. Så lenge du husker hvilken type filen (Word, Paint, Explorer side, komprimert fil), er alt du trenger å gjøre bla over tilsvarende knapp og innsnevre søket. Stablet knappene kan gi deg muligheten til å multitaske og holde oppgavelinjen ryddig.

Ulemper av Stacked Knapper

Stablet knappene inneholder bare informasjon om programmets type ( "Google Chrome" for eksempel), men enkle knapper nevner også spesifikk informasjon ( "Facebook - Google Chrome»), hjelper du merker umiddelbart hvilken fil eller et program akkurat du har åpnet. Videre, for brukere som ikke åpner for mange vinduer samtidig, er det faktisk tregere å bla over vanlige Google gruppen først og klikker på Facebook i stedet for å velge sin egen knapp rett fram da.

Endre skjerminnstillinger

Hvis du bruker enkle knapper skjerm og ønsker å bytte til stablet knappene (eller vice versa), venstreklikk på oppgavelinjen og velg "Properties" alternativet. I Windows 7, får du tre alternativer: "Alltid Kombiner, Hide Etiketter", som er stablet knapper, "Never kombinere" (enkle knapper) og "Kombiner når oppgavelinjen er full" (når det ikke er mer plass, endrer displayet automatisk fra enkelt-knappen for å stablet knapper).