Hva er strømsparemodus?

Hva er strømsparemodus?


Bærbare datamaskiner har innført bekvemmelighet og mobilitet inn i verden av databehandling, men disse ultra-moderne enheter er lett satt ut av spill av en døende batteri. Strømsparingsmodus er designet for å tilby PC-brukere muligheten til å aktivere lav strøminnstillinger som sparer energi og forlenger batteriets levetid.

Beskrivelse

Strømsparingsmodus består av en gruppe innstillinger som kan brukes til å redusere mengden energi som forbrukes av en dataskjerm og harddisk. Disse strømalternativer er spesielt nyttig når en bærbar PC er koblet fra, og de er inkludert med de store operativsystemene, Windows OS og Mac OS.

Skjerminnstillinger

I strømsparingsmodus, kan datamaskinen automatisk dempe bakgrunnsbelysningen i skjermen eller slå av skjermen helt etter en viss tid, noe som reduserer den energien som kreves for å drive maskinen.

Hard Drive Settings

Avhengig av operativsystemversjonen, kan en datamaskin kan programmeres til å automatisk slå av eller å gå inn dvale, hvile- eller dvalemodus. I dvalemodus, sove eller ventemodus, forblir datamaskinen på, men bytter til en lav effektinnstilling. Disse konserveringsmodi er satt til å tre i kraft når datamaskinen er inaktiv eller når du lukker en bærbar datamaskin.

betraktninger

Energy Star, et program for Environmental Protection Agency anslår at aktivering de anbefalte innstillingene for strømstyring kan føre til så mye som $ 352 i energibesparelser for den gjennomsnittlige PC-bruker i løpet av en fireårsperiode.