Hva er tilsvarende Final Cut Pro på Windows?

Hva er tilsvarende Final Cut Pro på Windows?


Tre av de mest populære redigeringsprogrammer i post-produksjon industri er Final Cut Pro, Avid Media Composer og Adobe Premier Pro. Mens Final Cut Pro er bare tilgjengelig på Mac, Avid og Premier Pro er både tilgjengelig for Windows-brukere. Andre Windows-vennlige redigeringsprogrammer er Sony Vegas Pro og Microsofts egen Windows Movie Maker, som kan installeres på systemet for gratis. Oppgitte priser er per juni 2013.

Adobe Premier Pro

Adobe Premier Pro er en del av Adobes Creative Cloud, som også har After Effects og Photoshop. Adobes programmer er laget for å fungere sammen, noe som gjør Premier Pro en av de mest fleksible redigerings suiter tilgjengelig. Adobe Premier Pro kan kjøpes som en del av Adobe Creative Cloud-pakke for $ 40 i måneden eller på egen hånd for $ 20 i måneden. Du kan prøve Premier Pro gratis ved å laste ned en prøveversjon fra Adobes nettsted (lenke i Resources).

Avid Media Composer

Avid Media Composer er en av de mest brukte redigerings suiter i post-produksjon industri. Avid har en bratt læringskurve som kan gjøre det vanskelig for nybegynnere å forstå, men avanserte brukere vil ha frihet til å redigere videoene sine akkurat slik de vil ha dem. Til tross for at komplekse, Avid tilbyr opplæring for nybegynnere og sertifisering for fagfolk. Avid Media Composer 6.5 kan kjøpes fra Avid offisielle nettsted for $ 1000.

Sony Vegas Pro

Sony Vegas Pro er en redigering suite designet for ytelse, med støtte for 64-bits redigering. Du vil være i stand til å redigere i standard definisjon og i HD, samt 2K og 4K oppløsning. Når du er ferdig med redigeringen, Vegas Pro gjør det mulig å brenne prosjektet på Blu-ray-plate. Sony Vegas Pro er tilgjengelig for $ 600 og kan kjøpes fra den offisielle Sony nettsiden. Vegas Pro er også tilgjengelig for å prøve gratis før kjøp.

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker er et grunnleggende redigering program utviklet av Microsoft. Den er bygget inn i noen Windows-operativsystemer som Windows XP, mens Windows 8-brukere kan laste det ned gratis fra Microsofts offisielle nettsted (lenke i Resources). Windows Movie Maker ikke har så mange funksjoner som Final Cut Pro, men det kan trimme dine videoer og justere hastigheten på klippene dine, samt forbedre utseendet på videoen med temaer.