Hva er ulempene med å bruke Microsoft Access programvare?

Hva er ulempene med å bruke Microsoft Access programvare?


Microsoft Access er en databaseløsning for små bedrifter. Microsoft Office har tilgang i suite av applikasjoner. Databasen løsningen er gunstig for nye bedrifter som ikke har midler eller kunnskap til å kjøre databaser som Oracle eller SQL Server. Men med rimelig pris og brukervennlighet, har Access-databasen programvare noen ulemper.

samtidige brukere

Microsoft Access database gir bruk for flere samtidige brukere. Men en økning i samtidige brukere skaper dårligere ytelse. Access-databasen går tregere, brukere opplever lange søket ventetider og databasefilen kan bli tids ut under kritiske aktiviteter. Ved hjelp av flere forskjellige operativsystemer på nettverket også fører til korrupsjon muligheter. For eksempel, hvis nettverket bruker Windows 2003, Windows XP og Vista-maskiner å koble til Access-fil, databasen har en større sjanse for korrupsjon på nettverket. Database korrupsjon fører til tap av data, slik at nettverksadministratorer bør alltid sikkerhetskopiere databasen i tilfelle systemet svikter.

Læringskurve

For brukere som ikke er kjent med Access og Structured Query Language (SQL), designe en Access-database krever en mye høyere læringskurve enn å holde styr på data med andre programmer som Excel. Access-databasen har en veiviser som hjelper brukere lage SQL-spørringer, men lage rapporter og skjemaer krever en høyere grad av programmering dyktighet. Selskaper som implementerer en Access-løsning for datalagring kan være nødvendig å ansette fagfolk til å trene ansatte å bruke Access-programvaren. Andre alternativer inkluderer elektronisk opplæring og bøker. For mer avanserte funksjoner, kan selskapet trenger å leie en Access-programmerer å lage skjemaer som trengs for å kjøre forretningsrapporter.

Begrenset Internett-bruk

Access-databasen har Jet motor, som gir forbindelser fra webapplikasjoner til databasen. Jet støtter ikke flere sammenhenger, så hvis nettstedet har flere hundre eller tusenvis av besøkende hver dag, kan nettstedet kjøre sakte. Access databasefiler er stor for nye nettsider bare starte opp, men som bedriften vokser, lider nettsiden fra dårlige prestasjoner siden flere tilkoblinger er gjort til databasefilen. Microsoft Access har ikke server ytelse av bedriftsprogramvare som Oracle, MySQL og SQL Server.