Hva er Utilities Apps?

Hva er Utilities Apps?


Datamaskiner og elektroniske enheter har en rekke programvare som er generelt ansett triviell, inkludert spill og andre former for underholdning. På den annen side, brukere har også tilgang til nyttebaserte programmer, som kan brukes til både forenklede og avanserte formål. Totalt sett er et verktøy som brukes til å bidra til å oppnå noen oppgave, og kan enten brukes i sjeldne tilfeller eller på en jevnlig basis.

funksjoner

Hjelpeprogrammer kan være utformet for å utføre noen av en lang rekke operasjoner tilpasset brukerens nødvendigheter. For eksempel, operativsystemer er vanligvis forhåndslastet med ulike hjelpemidler, som for eksempel en kalkulator, som ofte brukes av den generelle befolkningen. Videre kan en Personal Digital Assistant (PDA) og andre bærbare enheter også bære viktige verktøyene som brukere kan enkelt bruke i sine reiser.

kategorier

Utilities er kategorisert i et stort antall emner og er primært designet for å møte behovene til en bestemt målgruppe. Tekstbehandling, anti-virus, data-entry og multimedia-drevne programmer er blant de mer populære verktøy på markedet. Disse kan inkludere en kalkulator, notater applet, samt en kalender eller planlegger. I tillegg kan hjelpemidler også målrette enheten som den ble programmert i stedet for sin eier. Dette kan omfatte datamaskinen opprydding og disk-analyseverktøy for å bidra til å stabil det samlede resultatet.

typer

Et verktøy kan være konstruert for fri bruk, eller det kan være tilgjengelig for salg, avhengig av sine evner og måten den fungerer. For eksempel kan et selskap slipper en gratis utgave av en anti-virus verktøy, sammen med en betalt versjon. Mens gratis utgave kan lykkes utrydde datavirus, kan dens betalt motstykke gi brannmur og e anti-phishing-beskyttelse. Andre typer verktøy kan deles inn i flere utgaver, hver inneholder flere funksjoner og alternativer for brukeren ved ulike prisklasser.

Distribusjon

Verktøy er primært distribuert på CD-ROM samt digitalt over Internett. Fritt-distribuerte verktøy er vanligvis funnet på nedlastingsbaserte nettsteder, som ofte gir både nye og eldre versjoner til publikum. I tillegg, med populariteten til smarttelefoner og andre enheter, verktøy er også utviklet eksklusivt for eksempel maskinvare. Mye som dataverktøy, kan disse brukes enten gratis eller gjennom en betalt lisens eller tilbakevendende abonnement.