Hva er web-grensesnitt?

Hva er web-grensesnitt?


Web grensesnitt er en type brukergrensesnitt, koden som håndterer visning av en web-side og tillater brukeren å samhandle med det. En typisk web-grensesnitt består av etiketter, tekstfelt og knapper i en layout. Skrevet i koding språk som Javascript, web grensesnitt designet fra grunnen opp som et alternativ til HTML-grensesnitt, som er statisk.

Om web-grensesnitt

Web grensesnitt kan utformes på mange forskjellige språk, for eksempel Java, Adobe Flex og AJAX. De gir real-time kontroll over innholdet på en nettside uten å kreve at brukeren oppdatere skjermbildet. Disse typer grensesnitt kalles også "dynamisk" grensesnitt, i motsetning til HTML-bare nettsider, som er "statisk". Dynamiske grensesnitt utføre forskjellige handlinger avhengig av kontekst, mens med statiske grensesnitt, den samme handlingen alltid fører til de samme resultatene. For eksempel kan et dynamisk grensesnitt har en knapp som tar deg til ulike nettsider avhengig av om du har aktivert en viss log-funksjon.

Fordeler og ulemper

Web grensesnitt legge til funksjonalitet til en nettside, og er avgjørende for byggingen av en nettside som "husker" sine brukere, reagerer raskt til innspill, og leverer relevant innhold på kommando. Web grensesnitt også tillate mer sofistikert design. Men disse grensesnittene som regel er mer komplisert å designe og implementere, øke vedlikeholdskostnader. I tillegg kan de ta lengre tid å laste på trege datamaskiner.

eksempler

Googles "sanntid søk" implementerer et web-grensesnitt for å gå tilbake resultatene av et søk som du skriver. Med innholdsstyringssystemer som WordPress, brukere drive et web-grensesnitt for å legge til innhold til sine egne nettsider. De fleste streaming video og andre medier, som for eksempel Pandora og Last.fm, å bruke web-grensesnitt svare på brukerundersøkelser.

Design

Designe et webgrensesnitt krever mange av de samme hensyn som utformer en statisk nettside, for eksempel fargevalg, presentasjon flyt og ikonet valg. I tillegg må designeren unngå rot grensesnittet med for mange menyer eller alternativer. Ikke bare gjør de gjøre grensesnittet mer forvirrende, de også ta lengre tid å laste. Ved utforming av et grensesnitt med Flash eller Java, minimere lastetider er avgjørende for å holde besøkende interessert i ditt nettsted.