Hva forårsaker en harddisk til å krasje?

For de fleste Windows-brukere, da den såkalte "Blue Screen of Death" vises på skjermen sin, er det første de tenker på at harddisken har krasjet. Selve harddisker krasjer, som gjør harddisken totaltap, er sjeldne, men kan skje. Dette kan være forårsaket av en rekke årsaker, men det er tre som forårsaker flest krasjer.

virus

Et datavirus som er tillatt å infisere harddisken ikke er merket av en vanlig årsak til harddisken krasjer. Fordi viruset er konstruert for å ødelegge data, kan det infisere operativsystemfiler som gjør det umulig å lese filene som trengs for å kjøre datamaskinen. Ved å installere en god viruskontroll, å holde den oppdatert og kjøre programmet med jevne mellomrom, kan en bruker forebygge denne type harddisk krasjer.

ødelagt Files

Flere forskjellige prosesser kan korrupte filer. Installere et nytt program kan ødelegge en eksisterende fil, som kan lukke et program gjennom en andre måter enn kommandoen exit. Slå av datamaskinen før du lukker programmer og bruker stenge rutine kan også føre filer - spesielt systemfiler - for å bli skadet. Kjører Windows Scan regelmessig eller når systemet eller et program ikke laste eller oppfører seg som vanlig kan fikse små problemer med korrupsjon.

Alder

De fleste ekte harddisken krasjer der stasjonen er blitt ubrukelig er på grunn av alder eller overdreven bruk. Harddisker er drevet av mekaniske deler, og alle delene vil slites med alderen. Motorene som forårsaker harddisken spinner kan mislykkes i å arbeide, eller beltene kan brekke. Ved å betale oppmerksomhet til lyden av harddisken som den starter opp, kan brukeren ofte forutse en fiasko. Uvanlig sliping eller klikke lyder som blir merkbare og sterkere over tid, er tegn på at stasjonen er iført ut. Dette er tiden for å sørge for at alle viktige filer er sikkerhetskopiert til en annen stasjon, CD eller DVD.

Forebygging

En harddisk krasjer trenger ikke å være en frustrerende opplevelse. Ved å holde viktige data sikkerhetskopiert og gjør rutinemessig vedlikehold, dvs. Scan, Diskdefragmentering og Diskopprydding, på stasjonen minst en gang i måneden, brukeren kan hindre mange av årsakene til en krasj. Windows-operativsystemet kommer med mange verktøy som kan hjelpe brukeren utføre disse oppgavene nesten automatisk. Verktøyene finner du ved å klikke på Start-knappen, Tilbehør og deretter Systemverktøy. Det finnes flere gratis antivirusprogrammer tilgjengelig som kan lastes ned for å holde stasjonen fri for virus, trojanere og andre skadelige programmer som kan være årsaken til en krasj.