Hva formater kan PowerPoint spille?

Hva formater kan PowerPoint spille?


Microsoft PowerPoint er fortsatt standard program for å lage og vise fram slideshow presentasjoner. Programvaren kan spille mange forskjellige slideshow formater, og importerer også flere varianter av andre mediefiler for avspilling som del av en presentasjon.

presentasjoner

Som standard PowerPoint lagrer filer til PPTX Open-XML format, og det opprinnelig åpnes og spiller presentasjoner som er lagret i dette formatet. Det spiller også den eldre standard PPT PowerPoint-format. Mange andre presentasjonsprogrammer lagre filer i ODP Åpne dokumentpresentasjon format, og nyere versjoner av PowerPoint kan spille disse filene og også konvertere dem til innfødte PowerPoint-formater.

video

Brukere som ønsker å presentere video i en lysbildefremvisning kan bygge inn videofiler direkte i PowerPoint lysbilder for automatisk eller manuell avspilling. PowerPoint fungerer med tre av de mest vanlige videoformater; WMV, AVI og MPEG. Filer som er lagret i Adobe Flash SWF-filformatet spiller også i PowerPoint.

Bilder

De fleste vanlige bildeformater kan importeres uten konfigurasjon i PowerPoint for bruk som visuelle hjelpemidler eller bakgrunner. Støttede formater inkluderer PNG, JPEG, GIF, TIF, BMP og WMF-filer. Komplekse proprietære filtyper som Photoshop PSD eller AudoCAD sin DXF formater krever konvertering før du arbeider med PowerPoint.

Audio

Lydfiler kan spille i bakgrunnen av en PowerPoint-program eller bygges inn i bestemte lysbilder for avspilling på enkelte punkter i presentasjonen. PowerPoint spiller opprinnelig WMA, WAV, MP3, MIDI, AIFF og AU lydfiler, og kan arbeide med AAC-filer hvis en tredjepart kodek som QuickTime Player eller ffdshow er installert.

andre formater

Hvis PowerPoint ikke kan spille av en bestemt fil format, kan det ofte skaper en kobling til en passende program med link funksjonen. Bruk hyperkoblinger for å åpne Word-dokumenter, Excel-regneark, websider eller andre filer eller nettverksplasseringer fra i PowerPoint.