Hva gjør 6 Mbps Internett-tilgang Mean?

Hva gjør 6 Mbps Internett-tilgang Mean?


På tidspunktet for offentliggjøring, tre typer forbruker Internett-forbindelser passer inn i kategorien "high-speed" tilkoblinger: DSL, kabel og fiberoptiske. Megabit per sekund (Mbps) er standarden som datamaskiner og mobile enheter måle dataoverføringshastigheter forbundet med å laste ned data fra Internett i sekundet trinn. Foreløpig er høyhastighets-tilkoblinger som laster ned data med en hastighet på 6 Mbps produsert av to av disse typer tilkoblinger.

Hva det betyr

Datas minste måleenhet er den litt. En megabit er omtrent lik en million biter. En bit er en binær siffer med data og representerer to tilstander av informasjon, for eksempel "ja" og "nei". En kilobit består av 1024 bits, og en megabit består av 1024 kilobit. En høyhastighets Internett-tilkobling som laster ned data ved 6 Mbps, derfor betyr ca 6 millioner biter av data strømmer inn i datamaskinens hvert sekund. På mottakersiden, er dette hastighet på dataoverføring tilrettelagt av Wi-Fi-teknologi og 3G-nettverksprotokoller, slik som de som finnes på mobiltelefoner.

Internett-tilgang tilkoblinger

For tiden er DSL høyhastighets Internett-tilkoblinger gjort gjennom en eksisterende telefonlinje og produsere nedlastingshastigheter mellom 768 kilobit per sekund og 7,1 Mbps. High-speed kabeltilkoblinger, derimot, er gjort gjennom en kabel-TV-linjen og laste ned data mellom 4 Mbps og 20 Mbps. Fiberoptiske tilkoblinger er oppnådd gjennom fiberoptiske linjer og overføre nedlastet innhold ved hastigheter på 10 Mbps til 50 Mbps. Fiberoptiske tilkoblinger er vanligvis laget av store bedrifter, og er sjelden i privat sektor. En høyhastighets Internett-tilkobling i USA som laster ned data ved 6 Mbps oppnås vanligvis ved hjelp av enten DSL eller kabel-tjenesten.

Trådløst nettverk

En annen tilkobling som er i stand til å laste ned data ved 6 Mbps er 3G nettverksprotokoll kjent som High-Speed ​​Downlink Packet Access (HSDPA). HSDPA er ofte funnet på mobiltelefoner, slik som LG Optimus T, og produserer nedlastingshastigheter på opptil 21 Mbps. I teorien er HSDPA i stand til disse hastighetene, men den virkelige verden beregninger satsene i området 5 til 10 Mbps. De standarder som brukes i Wi-Fi-teknologi er også i stand til å oppnå hastigheter på 6 Mbps.

Wi-Fi

Basert på Institute of Electrical and Electronics Engineers '802.11-standarder, er Wi-Fi merkenavnet trådløs nettverksteknologi produsert av Wi-Fi Alliance. Per dato for offentliggjøring, er 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n-standarden som brukes av mobiltelefoner og datamaskiner som har tilgang til Internett. Mens 802.11b-standarden er i stand til å opprettholde hastigheter på opptil 11 Mbps, kan 802.11a og 802.11g lette hastigheter på opptil 54 Mbps. 802.11n-standarden er det nyeste medlemmet av Wi-Fi familie og kan håndtere hastigheter på opptil 121 Mbps. Hver av Wi-Fi-standarder er i stand til å støtte nedlastingshastigheter på 6 Mbps og kan betraktes som høyhastighets Internett-tilkoblinger.