Hva gjør du når maskinen fryser og du ikke har lagret arbeidet ditt?

Hva gjør du når maskinen fryser og du ikke har lagret arbeidet ditt?


Når maskinen fryser, er det et tegn på at du kan være i ferd med å miste arbeidet ditt. Dette er spesielt frustrerende hvis du ikke har hatt muligheten til å lagre filene du arbeidet med på den tiden av fryse, og du heller ikke har sikkerhetskopiert arbeidet ditt på en ekstern enhet. Men ikke gi opp ennå; i stedet, prøve noen feilsøkingstrinn for å prøve å fikse frysing og unngå å måtte gjøre om arbeidet ditt.

Bruksanvisning

1 Vent noen minutter for datamaskinen for å forsøke å komme seg. Noen ganger frysing kan være midlertidig mens datamaskinen sorterer ut en oppgave eller avslutter en prosess som forårsaker fryse. Hvis du prøver å klikke menyer eller trykk tastatursnarveier, dette vil bare legge til flere kommandoer for datamaskinen din til å sortere ut, og vil nesten alltid gjøre problemet verre.

2 Slå på din "Caps Lock" tasten og prøv å bevege musen. Hvis datamaskinen din reagerer på tastatur og mus kommandoer, er det lite sannsynlig at hele datamaskinen har frosset, og betyr at du kan være i stand til å avslutte en krasjet prosess uten å måtte starte datamaskinen på nytt. Hvis dette er tilfelle, gå videre til trinn 3. Hvis dette ikke fungerer, men vil du må tvinge starte datamaskinen på nytt.

3 Åpne Oppgavebehandling ved å trykke "Ctrl-Alt-Del" og deretter klikke på "Task Manager". Se under "Apps" for å se om noen programmets status er merket som "Svarer ikke". Hvis det er, høyreklikk på programmet og klikk "Avslutt oppgave." Hvis programmene som er frosset er det en som har din ulagret arbeid, vil det mest sannsynlig gå tapt. Men dette vil la deg starte programmet nesten umiddelbart og se om noen av dine data ble lagret automatisk.

Hint

  • Hvis datamaskinen krasjer, er det ofte for sent å redde noe av arbeidet ditt. I fremtiden, men du kan bidra til å unngå tap av data i tilfelle krasj eller frysing ved å huske å lagre arbeidet ditt ofte og ved også å holde sikkerhetskopier.