Hva gjør en Mark Mean i seriell kommunikasjon?

Hva gjør en Mark Mean i seriell kommunikasjon?


I seriell kommunikasjon av data, datamaskiner overfører en strøm av binære bits, sendes en om gangen. Å representere hver bit som en binær en eller null, signaler reise gjennom ledninger, luften eller fiberoptikk i to stater, heter mark og plass. Merket signal representerer en binær nummer én, og plassen er en null.

seriell kommunikasjon

For en vellykket seriell datakommunikasjon mellom to datamaskiner, må de være kompatible med hensyn til den type signal, protokollen og hastigheten. Signalet kan for eksempel, være spenninger i en ledning, følger RS-232 protokollen og opererer ved 9600 biter per sekund. Den type signal er det fysiske medium og en fremgangsmåte for overføring, mens protokollen er den måte datamaskinene signalisere hverandre for å starte og stoppe overføring av data, og hvor datamaskinene tolke data som sendes. Hastigheten avhenger av grensesnittet. RS-232, utviklet på 1960-tallet, varierer fra 110 biter til flere tusen biter per sekund; USB 3.0 er i stand til å sende milliarder av biter per sekund.

Strøm og spenning

Mange datamaskiner kommunisere over standard datakabler på noen buntet ledninger. Med denne typen tilkobling, signalet består av to strøm- eller spenningsnivåer utpekt av teknikere som mark og plassen. Fjernskriver terminaler, brukt til 1970-tallet, formidlet av en strøm av 20 milliampere. I en Teletype system, en strøm som flyter i en negativ retning var merket signal; når det reversert retning, det var plass. RS-232 seriell standard brukes spenningsnivåer: En negativ spenning på noen få volt tilkjenne merket signal, og null volt var plass. En seriell kommunikasjon består av en sekvens av mark og plass signaler, bærer data og signalisere starten og slutten av databyte.

Hyppighet

Telefon land linjer kan ikke bære DC signaler eksempel de som brukes for RS-232 eller andre serielle datastandarder. De gjør bære toner, men så en datamaskin ved hjelp av en telefonlinje for å sende data benytter et modem som konverterer mark og plass signaler til to forskjellige hørbare frekvenser. På mottakersiden, dekoder annet modem frekvensene tilbake i mark og plass signaler, og datamaskinens serielle grensesnittet oversetter dem til databiter.

Lett

Noen av de raskeste seriell kommunikasjon reise over pulser av laserlys, som tjener som merke, mens det plass signal er fravær av lys. Laserlys i en fiberoptisk kabel tjener samme formål som spenning i en ledning eller frekvenser i en telefonlinje; de er bare forskjellige måter å representere merkene og mellomrom. Lys viktigste fordelen er hastighet: Som en svært høyfrekvent elektromagnetisk bølge, kan det lett romme hundrevis av milliarder av databiter per sekund.