Hva gjør Norton Ghost Do?

Norton Ghost, produsert av Symantec, er et dataprogram som skaper en eksakt sikkerhetskopi av en datamaskin harddisk. Norton Ghost kan også sikkerhetskopiere enkeltfiler og mapper, og er i stand til å lagre disse sikkerhetskopiene til en rekke lagringsmedier. Programmet kan også gjenopprette sikkerhetskopierte filer til sin opprinnelige tilstand, i tilfelle av korrupsjon eller utilsiktet sletting.

Hva gjør Norton Ghost Do?

Funksjon

En av de viktigste funksjonene til Norton Ghost er dens en-til-en backup evne. Denne funksjonen lager en eksakt kopi av hele harddisken på en datamaskin, og butikker som backup på en annen harddisk, en ekstern harddisk eller en serie av DVDer. Norton Ghost kan også opprette periodiske sikkerhetskopier av ledd av en harddisk, i tilfeller hvor hele det harddisken ikke trenger å bli sikkerhetskopiert.

Tidsramme

Det kan ta Norton Ghost flere timer å lage en sikkerhetskopi av en hel harddisk, på grunn av mengden av data som må kopieres og lagres. Avhengig av størrelsen på harddisken blir sikkerhetskopiert, kan det også ta en hel dag eller mer. Restaureringen tid etter filer er like lang som når filene er lastet opp, så hvis det tar fem timer å utføre en sikkerhetskopi, vil det ta fem timer å gjenopprette denne backup.

Egenskaper

Norton Ghost har en rekke funksjoner som er perfekt for både individuelle og kommersielle kunder. Disse funksjonene inkluderer full og delvis harddisk backup, fil restaurering og evnen til å se innsiden av backup filer for å se enkelte deler av data som ble sikkerhetskopiert.

effekter

Norton Ghost har ingen alvorlige negative effekter på datamaskiner, unntatt i tilfeller hvor det er uforenlig med operativsystemet. Den viktigste effekten av Norton Ghost er at det kan skape en kopi av data som ligger på en harddisk, noe som gir brukeren muligheten til å gjenopprette sine filer om nødvendig. Under en backup prosess, er datamaskinen generelt ubrukelig på grunn av tung prosessering utføres av spøkelse, så datamaskinens ytelse kan bli noe påvirket før sikkerhetskopieringen er fullført.

fordeler

Ved å ha en sikkerhetskopiering av data, kan brukerne føle seg trygg om integriteten til deres data. I tilfelle en harddisk krasjer, fil korrupsjon eller sletting av viktige systemet eller personlige filer, kan data gjenopprettes fra en Norton Ghost backup.