Hva kan gjøre min Inspiron kjøre raskere?

Dell Inspiron er godt likt av brukere på grunn av en vinnende kombinasjon av pris og ytelse. Men når din Inspiron har vært i bruk i et par år, kan du finne hastigheten er ikke hva det pleide å være, eller at den ikke har helt nivået av kraft som kreves for å få mest mulig ut av de nyeste spill eller andre programmer. Perk din eldre Inspiron opp ved å utføre grunnleggende oppryddingsoperasjoner, deretter vurdere hvilke aktiviteter på datamaskinen er fortsatt treg.

Grunnleggende Dataopprydding

Øv lyd datamaskin hygiene ved å avinstallere de programmene du ikke bruker lenger. Mange programmer installert på datamaskinen kjøres automatisk når maskinen starter opp, kjører i bakgrunnen, selv om ikke aktivt blir brukt. Dette øker mengden av tid som kreves for at Windows skal starte opp, og bruker minne mens maskinen er i gang. Når du har avinstallert ubrukte programmer, kjøre en disk opprydding program som CCleaner. CCleaner er et gratis verktøy som skanner harddisken for unødvendige filer og fjerner dem. Ofte er det i stand til å gjenvinne flere gigabyte med harddiskplass. Defragmenter harddisken for å konsolidere alle filene som forblir på den raskeste delen av stasjonen. Til slutt, installere og kjøre en virusskanner eller bruke en online skanner som Housecall. Forslag til verktøy for diskopprydding, defragmentering og virusskanning er oppført i Resources.

Kjøp av oppgraderinger

Etter å ha utført grunnleggende oppryddingsarbeidet på Dell Inspiron, evaluere ytelsen til datamaskinen for å finne ut om det fortsatt er treg. Hvis det er, kan en hardware oppgradering være verdt å vurdere. Tenk på hva du gjør med datamaskinen som ikke fungerer slik du vil. For eksempel spill avhengige av datamaskinens skjermkort for å produsere 3D-grafikk. Mange stasjonære Inspiron datamaskiner utnytte integrerte grafikk-kontrollere, der egenskapene til et skjermkort kondenseres til en chip installert på hovedkortet. Kjøpe en frittstående skjermkort produsert av ATI eller NVIDIA vil øke ytelsen til spillene dine. Hvis du ikke er en gamer og er misfornøyd med den generelle ytelsen til Windows, bør du vurdere å oppgradere mengden minne (RAM) i din Inspiron.

Internett-tilkobling

Mange mennesker tilbringer mesteparten av sin datamaskin tid på Internett. Hvis datamaskinen ikke er treg når du starter den opp, åpne programmer, bytte mellom vinduer eller spille spill, det kan faktisk være din Internett-tilkobling, snarere enn selve datamaskinen, som forårsaker datamaskinen til å synes å fungere dårlig. Hvis du bruker en oppringt Internett-tilkobling og er i et område hvor kabel og DSL er ikke tilgjengelig, se inn i en trådløs bredbåndsleverandør benytter mobilnettet eller satellitt-teknologi. Disse formene for bredbånd kan være betydelig raskere enn oppringt, og er tilgjengelig i de fleste områder av landet der kabel og DSL ikke kan nå.

Hvis du har en bredbåndstilkobling allerede, men bruker en eldre 802.11b trådløst nettverk, oppgradere ruteren til en som er i stand til å bruke raskere 802.11g eller n-standarder. 802.11b-standarden er begrenset til en maksimal hastighet på 11 megabit / sekund. Dette kan være en flaskehals for de raskeste bredbåndshastigheter, som er i stand til bruddoverføringshastigheter på over 15 megabit / sekund. Legg merke til at det trådløse kortet i din Inspiron må også være 802.11g eller n-stand for å dra nytte av en raskere trådløs router.