Hva Leveres med Windows XP Home Edition?

Windows XP var Microsofts første forbruker operativsystem basert på Windows NT operativsystem, som er en langt mer stabil og dyktig OS enn MS-DOS. Mange av funksjonene som var tilgjengelige i MS-DOS-baserte versjoner av Windows, for eksempel Windows 98 er tilgjengelig for Windows XP Home Edition i oppdatert form.

Internet Explorer 6.0

Microsofts Internet Explorer 6.0 er standard nettleser på Windows XP Home Edition. Siden utgivelsen av Windows XP, har IE vært oppgradere til versjon 7.0 og 8.0, som begge vil kjøre på Windows XP. Fra august 2010 har Microsoft uttalt at IE 9.0 ikke vil kjøre på Windows XP.

Luna Interface

Windows XP Home Edition idrett Luna Interface, som standard gjør Windows blått og hvitt. Sølv og oliven versjoner er også tilgjengelig. For tregere datamaskiner, kan Luna slås av, slik at Windows ser ut som Windows 2000 med et annet ikon på "Start" -knappen.

Windows Media Player 8

Windows Media Player 8 følger med Windows XP Home Edition. Senere versjoner opp til Windows Media Player 11 fungerer med Windows XP, selv om du må installere Service Pack 2 for programvaren til å fungere.

Internet Connection Firewall

Windows XP Home Edition var den første forbruker versjon av Windows til å komme med en brannmur for å beskytte brukere mot hackere. Den første versjonen av brannmuren var ganske svak og ble oppgradert betydelig med senere oppdateringspakker.

Brukerkontoer kontoer~~POS=HEADCOMP

I motsetning til tidligere MS-DOS-baserte versjoner av Windows som bare ikke var i stand til å håndtere virkelige brukerkontoer, gjør at Windows XP Home Edition flere brukere å være pålogget samtidig og til å bytte frem og tilbake mellom kontoer mens resterende logget inn.