Hva om jeg ikke vil Window Vista på min datamaskin?

Windows Vista vant ikke mange mennesker over når Microsoft først utgitt den. Alle som beveger seg i data sirkler, som fungerer online eller som holder tritt med teknologi nyheter vil huske irritasjonen og klager som verdens flyttet fra Windows XP til Vista. Heldigvis er du på ingen måte bundet til å bestille en datamaskin med Vista på å holde den på datamaskinen hvis det var forhåndsinstallert.

Spør før du bestiller

Per sommeren 2011, de fleste - men ikke alle - PCer leveres med Windows 7. Noen datamaskiner er fortsatt tilgjengelig med en Windows Vista alternativ, men disse er ikke så vanlig. Likevel, når du bestiller en ny PC fra en større produsenter av originalutstyr som Dell, Sony, Hewlett Packard eller Toshiba, insistere på en Windows 7 maskin.

Oppgradere

For eldre maskiner - de PCer som leveres med Windows Vista forhåndsinstallert - du har et par alternativer. Det første valget er å bestille en Windows 7-oppgradering, fra selskapet som solgte datamaskinen eller direkte fra Microsoft. Oppgraderinger er tilgjengelig gjennom MicrosoftStore.com. Før du vurderer en oppgradering, anbefaler Microsoft på det sterkeste at du sjekker alle dine programmer og maskinvare for å sikre at den er kompatibel med Windows 7. De offisielle nettsteder for programmene og enheter vil liste systemkrav og kompatible operativsystemer.

Formater

Windows 7 er ikke det eneste alternativet til Windows Vista. Du kan velge å gå bakover til Windows XP eller å bytte til et ikke-Windows operativsystem som Linux, om ønskelig. Uansett hva du velger, operativsystemet kommer alltid med installasjonsinstruksjonene, men med mindre du oppgraderer - som i endring fra Vista til Windows 7 - må du formatere harddisken for å endre operativsystem. Denne prosessen sletter all personlig informasjon og filer, så vurdere hva du kan miste å endre fra Vista.

Windows Støtte

Så lenge du velger å bo med en operativsystem Windows, vil du være i stand til å finne en tutorial for å lede deg gjennom installasjonen. Windows.Microsoft.com har steg-for-steg guider for å installere Windows i noen konfigurasjon, fra å bevege seg mellom versjoner av operativsystemet til å partisjonere og formatere harddisken og installere en ny versjon av Windows ren.