Hva Senker en maskinens hastighet?

Hva Senker en maskinens hastighet?


Som datamaskinen tåler belastningen av daglig bruk, vil det uunngåelig begynne å avta. På grunn av kompleksiteten i et datasystem, det er mange grunner til hvorfor det kan bremse ned, hver svært sannsynlig. Men de er sjelden skadelig for systemet og kan festes med litt innsats, ofte gratis eller på liten kostnad.

Alder

En av de mest vanlige fiender av effektivitet og hastighet er alder. Alder påvirker alle typer teknologi, og datamaskiner er ikke noe unntak. Som datamaskinen blir eldre, maskinvaren begynner å slites ut, og det kan slite mer for å utføre visse oppgaver. Du kan oppveie dette forverring ved å oppgradere datamaskinen og / eller bytte ut maskinvare, men maskinen vil fortsette å avta over tid med mindre du erstatter deler.

Operativsystem

Operativsystemet samler en stor mengde data over tid fra nedlastinger, installerte programmer og oppdateringer. Registeret vil bli tilsvarende rotete og overfylt. Du kan kjøre innebygde verktøy som Diskopprydding og Diskdefragmentering for å bidra til å rydde opp filene dine fra tid til annen, eller melde deg på et gratis nedlastbart program med flere alternativer som CCleaner eller Glary Utilities.

malware

Virus, spyware, adware og andre ondsinnede typer programmer kan redusere din datamaskin, ofte ganger med vilje. (Noen av disse programmene er laget for å hindre datamaskinens ytelse). De fleste virus og spionprogrammer kan fjernes ved hjelp av en gratis antispyware eller antivirus program som Comodo Internet Security, AVG Free, Ad-Aware eller Spybot: Search & Destroy. Skanne datamaskinen med disse verktøyene for å hjelpe deg å fjerne skadelige programmer fra datamaskinen din.

Ikke nok RAM

RAM (Random Access Memory) er minnet datamaskinen bruker aktivt kjøre programmer. For eksempel, hver gang du åpner og bruker et program, bruker den en viss mengde RAM. Hvis du kjører for mange programmer samtidig, kan datamaskinen tregere som den kjemper for å kjøre hver applikasjon. Hvis du ikke har veldig mye RAM i datamaskinen, kan det bremse ned mye raskere hvis du åpner flere programmer. Oppgrader datamaskinens RAM hvis du kan tillate det å kjøre flere programmer samtidig og betjene dem med større effektivitet.