Hva sikkerhetsfunksjoner er i Windows Vista?

Hva sikkerhetsfunksjoner er i Windows Vista?


Datamaskiner har tatt opp en stadig økende del av våre liv. Hvis du er en typisk datamaskin bruker, kan du lagre personlig e-post, kommunikasjon og bilder på din maskin. Du kan også gjøre din nettbank. Med datamaskinen som fungerer som et samlingspunkt for mange aspekter av ditt liv, sikkerhet og databeskyttelse er største bekymringer. Windows Vista operativsystem inneholder mange funksjoner som kan bidra til å sikre datamaskinen.

automatiske oppdateringer

Windows Vista har evnen til å automatisk laste ned og installere kritiske sikkerhetsoppdateringer som Microsoft utgir dem. Mange glemmer å sjekke for data oppdateringer manuelt, og den automatiske oppdateringsfunksjonen eliminerer det problemet.

Windows-brannmur

Det er en vanlig taktikk for hackere å programmere programvare som skanner tilfeldige datamaskiner på Internett for sikkerhetsproblemene ved å pinge tilfeldige adresser på nettet og se hvilke datamaskiner svare. Windows-brannmuren hjelper datamaskinen unngå dette hacking teknikken ved å ignorere alle innkommende data ikke har bedt om. Dette gjør effektivt datamaskinen usynlig på nettet, forebygge mange typer hacking.

Windows Defender

Spionprogrammer er programvare som kjører i bakgrunnen uten brukerens viten og rapporter om sin virksomhet eller tastetrykk. Det er en stor bekymring blant PC-eiere. Windows Defender kan bidra til å fjerne spionvare fra datamaskinen, og den inneholder en sanntids skanning komponent, for å forebygge infeksjoner oppstår. Det er slått på som standard i Windows Vista.

Foreldre kontroll

Nye nettsider vises på Internett hver dag, og det er umulig for noen av foreldrene til å bli kjent med hver nettside og hva den inneholder. De foreldrekontroll i Windows Vista bidra til å redusere risikoen for at et barn å bruke Internett ved at bare de nettsteder som du angir, basert på hva disse nettstedene inneholder. Hvis et nettsted ikke har en rating, foreldrestyring blokkerer det som standard.

Windows Security Center

Windows Security Center er et program som reviderer sikkerhetsprogramvare på datamaskinen, og advarer deg hvis noe virker feil. Den sjekker for tilstedeværelsen av anti-virus og anti-spyware programvare, og det bekrefter at de siste oppdateringene for disse sikkerhetsprogrammer er installert. I tillegg det bekrefter at Windows-brannmuren og automatisk oppdatering funksjoner er aktivert.

Brukerkontokontroll

Noen ondsinnede dataprogrammer er ikke i stand til å forårsake skade hvis de ikke kjøres av en bruker med administrative rettigheter. I Windows Vista, Brukerkontokontroll ber deg om når en handling som krever administrative rettigheter er utført. Før handlingen kan fortsette, må du bekrefte den.