Hva slags dokument er en RTF?

RTF filtype Den står for rik tekst-format, og beskriver et dokument filtype som kan håndtere grunnleggende tekstformatering. Microsoft utviklet RTF-formatet i 1987; formatet er fortsatt eid av Microsoft, og ble sist oppdatert i 2008. Den nyeste versjonen av RTF er 1.9.1 og kan håndtere mye av den samme tekstformatering som andre store dokument filtyper.

om RTF

RTF innført en dokumenttype som kunne holde formatering og enkelt åpnes i en rekke programmer og operativsystemer. RTF-filer kan håndtere grunnleggende tekstformatering, inkludert fet, kursiv og understreking; Dette omfatter også endringer i skrifttype, farge, størrelse og justering av teksten. Data i RTF-filer lagres i ASCII i stedet for den binære at mange dokumenttyper bruker.

Fordeler med RTF

ASCII-filformat betyr at du kan lese RTF-filer i en vanlig tekst-editor hvis, uansett grunn, vil den andre kontorprogramvare ikke åpne filene. Formatering vil bli indikert med kontrollkoder, som kan gjøre teksten rotete, men fremdeles lesbar. RTF-dokumenter kan leses og redigeres i nesten alle tekstbehandlingsprogram, inkludert Microsoft Word, OpenOffice.org og Wordperfect. Du kan også åpne og redigere RTF-filer på alle operativsystemer, inkludert Mac og Linux-maskiner.

Begrensninger av RTF

RTF ikke tilbyr de mer komplekse formateringsalternativer som er tilgjengelige for DOC, DOCX eller ODT filformater. Microsoft er ikke lenger aktivt med å utvikle RTF-format, og Microsoft Word ikke lenger sparer RTF-filer på riktig måte, noe som kan gjøre dem vanskeligere å åpne i andre programmer og systemer. Med den store støtten fra DOC og ODT filformater i de fleste store tekstbehandlingsprogrammer, er RTF stor grad utdatert. RTF heller ikke håndtere mer komplekse metadataene som DOC formater er i stand til lagring.

Opprette en RTF-dokument

De fleste tekstbehandlings programvare støtter lagring i RTF. For å lagre en fil i RTF-format, gå til "File", "Lagre som" i ditt foretrukne tekstbehandlingsprogram. I "Lagre som" dialogvinduet, velg i rullegardinmenyen fil-type og velg "Rich Text Format (RTF)." Du kan bli advart om at dette vil resultere i tapt formatering.