Hva trenger jeg å få tilgang til Internett på en bærbar PC?

Hva trenger jeg å få tilgang til Internett på en bærbar PC?


Bærbare datamaskiner vunnet popularitet som teknologien tilbys nye måter å arbeide og spille i de tidlige årene av det 21. århundre. For å benytte seg mye av teknologien, men du trenger å vite ins og outs av tilgang til Internett fra din bærbare datamaskin.

maskinvare

For å koble den bærbare datamaskinen til Internett, trenger du riktig maskinvare. Alternativene begynne med PCI-kort, en lommebok-sized enhet som kobles til hovedkortet til datamaskinen. Kortet leser informasjonen som sendes til datamaskinen fra Internett-kilde. PCI-kort kan deles i to kategorier: kablet og trådløst. Wired PCI Ethernet-kort krever en Ethernet-kabel. De er mindre vanlig i dag. De fleste bærbare datamaskiner har nå trådløse Ethernet-kort. Disse kortene krever ikke en direkte forbindelse fra kilden til Internett.

De fleste kablede Ethernet-kort krever også en sammenheng mellom et modem og datamaskinens Ethernet-kort. Modemet er vanligvis tilbys av Internett-leverandøren - selskapet som selger deg den service, akkurat som kabelselskaper selge forbindelser til kabel-TV-kanaler. Mange trådløse telefonen leverandører selger sine modemer, som er eksterne kort som kobles til bærbare datamaskiner.

Internet service

Internett-leverandører --- eller nettleverandører --- kommer i alle former og størrelser. De fleste kabel-TV-selskaper og teleselskaper tilbyr også Internett-tjeneste. Tjenestene de tilbyr alt fra enkle forbindelser via telefon kabler til kabel Internett-tilgang, DSL og trådløs Internett-tjeneste. Det beste alternativet for deg avhenger av komponentene i maskinen. Hvis du kjøper oppringt tjeneste, trenger du riktig port, en vanlig telefonkontakt, på siden eller baksiden av datamaskinen. På samme måte trenger du en Ethernet-kort hvis du har tenkt å koble til tjenesten fra en Internett-leverandør som gir høyhastighets tilgang via kabel ledninger eller DSL-linjer. Mange trådløse teleselskaper tilbyr nå satellitt Internett-tjenesten, som fungerer omtrent som trådløse telefoner. Signalene sendes til datamaskinen din trådløst fra en satellitt.

Det mest populære alternativet for dagens bærbare datamaskiner er WiFi-tilgang, som bærer likhetstrekk med satellitt-tilgang. ISP gir service til et modem, som kobles trådløst med din bærbare Ethernet-kort. En WiFi-tilkobling kan stamme fra praktisk talt alle modem, men mange modemer begrense tilgangen. Du må kanskje et passord eller annen informasjon for å få tilgang til enkelte modemer. En trådløs tilkobling er begrenset av signalstyrken gitt fra modemet til som datamaskinens trådløse Ethernet-kort kobler. I de fleste tilfeller kan du jobbe hjemme med en WiFi-tilkobling mellom den trådløse Ethernet-kort i den bærbare datamaskinen og et modem. Du kan også få tilgang til Internett på farten via gratis og betal-per-bruk WiFi-tilkoblinger. For eksempel McDonalds restauranter selge WiFi-tilgang som du kan få tilgang fra inne i restauranten.

programvare

En annen nødvendighet for tilkobling til Internett er en nettleser, som lar deg få tilgang til nettsteder. Nesten alle datamaskiner har en nettleser. I de fleste tilfeller, operativsystemet for din bærbare datamaskin har en eller flere forhåndsinstallerte nettlesere. Den mest populære nettleseren i dag er Mozilla Firefox. For e-tilgang, mange datamaskiner har en pre-installert program. Du kan også bruke webmail programmer.