Hva trenger jeg for å spille en AVI fil?

Hva trenger jeg for å spille en AVI fil?


AVI filformat er en av de vanligste videotyper som brukes på Internett. Støtte for AVI video er innebygd i de fleste operativsystemer, inkludert Microsoft Windows Media Player, og en rekke integrerte videospillere for Linux. Video kodeker finnes metoder for dekoding av videofiler og bør oppdateres med jevne mellomrom. Et annet alternativ er å bruke en tredjeparts videospiller som gir jevn støtte på tvers av flere datamaskinplattformer.

Windows media spiller

Alle Microsoft Windows-versjoner inkluderer Windows Media Player. Oppdateringer til mediespilleren inkluderer støtte for nye videokodeker, bedre grafikk og lyd dekoding, samt støtte for nye videoformater under utvikling. Microsoft advarer Windows-brukere å installere kodeker bare fra pålitelige kilder, og Media Player vil forsøke å finne offisielle kodeker automatisk. For å unngå sikkerhetsproblemer med Windows Media Player, installere en tredjeparts-spiller, slik som Realplayer eller VideoLAN.

Ekte spiller

Realplayer var en av de opprinnelige multimedia, multi-format spillere og fortsetter å være en leder i feltet. Den kan vise mange typer video eller lydfiler, lage omfattende spillelister, og koble til fil-deling steder. Realplayer er gratis å bruke, men den har mange funksjoner som ikke er fullt ut funksjonell med mindre du kjøper den kommersielle versjonen. Realplayer støtter AVI-filer ved hjelp av flere kodeker og holdes oppdatert jevnlig for å inkludere alle kommersielt tilgjengelige kodeker.

Linux Mplayer

Linux Mplayer er forhåndskonfigurert til å dekode mest brukte videoformatene automatisk, som AVI. Noen Linux-distribusjoner som Ubuntu, vil automatisk se etter oppdateringer til alle installerte programvare med jevne mellomrom, inkludert nye kodek utgivelser. Mplayer er en dedikert videospiller. Det er brukt for alle typer videofiler, men er ikke standard spiller for musikk eller andre audio bare filformater. Hvis Mplayer ikke kan spille av en fil som du vet er bra, installere VideoLAN kan være det eneste alternativet.

VideoLAN Alternative Player

VideoLAN, ofte kalt VLC, er et multiplum plattform videospiller som kan dekode nesten alle video. VideoLAN er tilgjengelig for Mac, Windows, Unix og Linux-plattformer og støtter alle de store lyd- og videotyper, inkludert AVI. VLC er åpen kildekode, dedikert til faglig kvalitet programvare som er tilgjengelig gratis. Open Source prosjekter involverer et fellesskap av programmerere og programvare brukere, og er designet for å være så brukervennlig og format-kompatibel som mulig.

Falske Video feil

En AVI video som ikke vil spille med gjeldende kodeker kan være en korrupt fil, men det kan også være en trojansk program laget for å se ut som en video. Et symptom er hvis du ser en melding som sier noe slikt som "Video Codec Feil! Du må bruke Coral Codec Viewer." I Windows, kan Media Player selv lansere et nytt nettleservindu. Ikke klikk på linkene som kan åpnes og slett AVI fil med en gang. Faktum er denne type video kan ikke repareres fordi det er egentlig ikke en AVI-fil. Vise video i en tredjeparts videospiller vil vise det samme advarsel, men kan ikke starte nettleseren link.