Hvem eier proprietær programvare?

Hvem eier proprietær programvare?


Registrerte selskaper er de eneste eierne av de juridiske rettighetene til anstendighet programvare. Selskapet eller brukeren som kjøper programvaren blir rettighetshaver og må godta juridisk bindende avtale som står mellom brukeren og lisensiert selskap. Under denne avtalen, kan brukeren ikke distribuere, endre eller kopiere funksjonene i programvaren på noen måte. Dette er det motsatte av åpen kildekode.

Fordeler

En ting som kan sette anstendighet programvare bortsett fra åpen kildekode eller fri programvare er stabiliteten. Selskaper som slipper anstendighet programvare teste og sikre at deres programvare fungerer som forventet. Kostnaden for disse testene og oppgraderinger går videre til kundene. Et vesentlig trekk ved proprietær programvare er forbrukeren støtte fra de registrerte selskapene. Dette betyr at forbrukerens problemer med programvaren er registrerte selskapenes problemer å løse. Etter salget tjenester også kan være en viktig funksjon for personer eller bedrifter som ønsker støtte og veiledning etter kjøp av programvaren.

ulemper

Den mest åpenbare ulempen med proprietær programvare er koste. Vanligvis kommer anstendighet programvare i sammen pakker som inkluderer installasjonspakken, support, tjenester og årsavgifter. Disse tjenestene kan komme til en heftig pris. En annen ulempe er at forbrukeren er på nåde av selskapet. Hvis det er en funksjon som ikke fungerer på riktig måte, eller hvis forbrukeren identifiserer en bug, selskapet sannsynligvis vil innlemme en løsning på problemet i neste versjon av programvaren - hvis det er en neste utgivelse. Dette betyr at forbrukerne kan ha behov for å utarbeide midlertidige løsninger for disse problemene.

Proprietær vs Open Source

I motsetning til de lover og regler som kommer bundet med anstendighet programvare, tilhører åpen kildekode til ingen. Det er ingen juridiske konsekvenser for redigering, distribusjon eller reverse engineering av programvaren. Faktisk, som med de fleste åpen kildekode, koden kilden til programvaren er tilgjengelig for redigering, forbedring og tilpasning. Dette gir programvaren mange ruter av forbedringer og tilpasning som tech samfunnet har rett til å endre programvaren som de vil.

Betraktning

Åpen kildekode synes å være gråte av fremtiden, fordi det gir brukerne kontroll og fleksibilitet av programvaren de bruker. Noen eksempler på åpen kildekode er Wordpress, Magento, FileZilla, Audacity og GIMP. Omvendt er anstendighet programvare selskapene fortsatt kjemper en sterk kamp. Eksempler på proprietær programvare inkluderer Microsoft Office, Adobe Photoshop, Cyberlink DVD. Interessant, ifølge PC World, er debatten ikke lenger om hvilken programvare som er å vinne kampen, men til hvilken leir ikke programvaren tilhører. Dette er fordi begge leire begynner å blande for å tilby løsninger for forbrukerspørsmål.