Hvilke Fysisk tilkobling er den raskeste?

Hvilke Fysisk tilkobling er den raskeste?


Internett-tilkoblinger kan grovt deles inn i to kategorier: fysisk og trådløst. En fysisk tilkobling, som navnet tilsier, bruker en fysisk ledning til å koble direkte til en datamaskin, mens en trådløs forbindelse sender signaler gjennom luften. Siden Internett ble først popularisert i boliger på 1990-tallet, har fysiske tilkoblinger utviklet seg, og raskere teknologier har blitt opprettet.

Ringe opp

Dial-up er den opprinnelige fysiske tilkoblingen. For å bruke oppringt må du koble modemet til en telefonlinje ved hjelp av en standard telefonkabel. Deretter må brukeren koble en annen telefonkabelen til modemet, og koble deretter denne kabelen på baksiden av datamaskinen hans. Per januar 2012 oppringt fortsatt solgt av noen Internett-leverandører, men det er den tregeste tilkobling tilgjengelig, med muligheten til å laste ned bare 56 000 kilobit per sekund. Begrepet 56k kommer fra denne kapasiteten.

DSL

DSL, en forkortelse for Digital Subscriber Line, er den nest raskeste fysiske internettforbindelse ofte i bruk. DSL bruker også en vanlig telefonlinje for å sende og motta Internett-signaler, men i motsetning til en standard ekstern tilkobling, den utnytter det digitale rommet med en kobbertråd telefonlinje for å oppnå høyere hastigheter. En DSL-tilkobling kan laste ned informasjon fra hvor som helst mellom 128 kbps til 8mbps, eller opp til 50 ganger raskere enn oppringt.

Kabel

En kabeltilkobling er en fysisk tilkobling som er enda raskere enn DSL. I motsetning til DSL og oppringt, men kabeltilkoblinger bruker ikke standard telefonlinjer til å sende og motta informasjon. I stedet er en koaksial kabel som benyttes. Dette er samme type ledning som brukes til å streame TV. Informasjon kan streame mye raskere på en koaksialkabel enn det kan gjennom en telefonlinje. Faktisk kan kabelen være over dobbelt så raskt som DSL. Imidlertid er kabel Internett-tilkoblinger deles med naboene, så hastigheter vil variere avhengig av bruk i hele nabolaget.

Fiberoptikk

Som i 2012 er den raskeste fysiske tilkoblingen fiberoptikk. FiOS kabler forskjellig fra alt som har kommet før dem, selv på utsiden, de ligne på en koaksialkabel. Inne, derimot, er en annen historie. Ekstremt tynne tråder laget av glass overføre lys som kan omdannes til informasjon. Fiberoptiske kabler er i stand til å sende og motta store mengder informasjon på utrolig høye hastigheter. En FiOS tilkobling kan være opptil 10 ganger raskere enn en kabeltilkobling, og er den raskeste fysisk tilkobling.