Hvilken informasjon er tilgjengelig via Facebook Connect?

Facebook Connect ble lansert i 2008 som en måte å gjøre det enklere for Facebook-brukere å logge på eksterne nettsteder. Med Facebook-innlogging knappen nå vises på mange nettsteder, trenger du ikke å huske egne brukernavn og passord for hvert område. Selv om du har en viss kontroll over hvilke deler av profilen din disse områdene kan få tilgang til, har datadelingsplattform forårsaket noen bekymringer for personvernet.

Tillatelse

Når du klikker på Facebook innloggingsknappen på et annet nettsted, blir du bedt om å oppgi Facebook påloggingsinformasjonen hvis du ikke allerede er logget inn. Så du blir bedt om å tillate eller avvise området for å få tilgang til din personlige informasjon. Dialogboksen viser hva området ber om tillatelse til å gjøre, for eksempel legge ut på veggen eller ser på vennelisten din.

Informasjon Typer

I det minste må du vanligvis gi eksterne nettsider tillatelse til å få tilgang til grunnleggende profilinformasjon, for eksempel navn og bruker-ID, for å bruke Facebook Connect. All informasjon som du angir som å være åpen for alle i personverninnstillingene er inkludert i grunnleggende informasjon kategorien. De skjerpede personverninnstillingene, jo mindre informasjon som er tilgjengelig for eksterne nettsider som standard.

Begrensning av tilgangen

Hvis du ønsker å bruke Facebook Connect men ønsker ikke eksterne nettsteder som slår opp på veggen din eller utføre andre handlinger, kan du begrense sine tillatelser i personverninnstillingene under «Apps og nettsteder." Klikk på "Rediger innstillinger" ved siden av et enkelt nettsted, deretter "Fjern" ved siden av eventuelle tilleggsopplysningstyper. Noe informasjon, som for eksempel grunnleggende profildetaljer, kreves av søknadene og kan ikke fjernes uten ved å oppheve området fra Facebook Connect helt.

Alternativ

Hvis du ikke vil at nettsteder for å få tilgang til informasjonen de trenger for å bruke Facebook Connect, kan du klikke "Fjern App" på Apps-innstillinger til å tilbakekalle sin tilgang til kontoen din. Du vil ikke kunne bruke Facebook Connect til å logge inn i disse områdene uten å gi dem tilgang; Men de fleste nettsteder lar deg registrere en egen konto uten å bruke Facebook for å logge inn.