Hvor å Fastsette Eksponering i Gimp

Hvor å Fastsette Eksponering i Gimp


GIMP (GNU Image Manipulation Program) tilbyr muligheten til å redigere bilder og grafikk ved å justere farger, eksponering og lysstyrke. Som de fleste bilderedigeringsprogrammer, tilbyr programvaren blyant, penn og pensel verktøy som du kan bruke til å legge dekorasjoner. Hvis du ønsker å rette et overeksponert bilde ved hjelp av GIMP, kan du redusere lysstyrken, legge en kopi lag med høyere tetthet eller bruke auto-nivåer verktøy for å bringe høylys og skygger mot riktig eksponering.

Bruksanvisning

1 Dobbeltklikk på GIMP-ikonet for å åpne programmet. Klikk på "File" -menyen, og deretter bla til "Open". Velg overeksponert bilde ved å markere den og trykke på "OK".

2 Klikk på "Verktøy" -menyen. Velg "Color Tools" etterfulgt av "Levels". Merk av i boksen ved siden av "Auto", og trykk deretter på "OK". Dette korrigerer eksponeringen ved hjelp av auto-nivåer verktøyet. Hvis du er misfornøyd med korreksjon, klikk på "Edit" -menyen og gå til "Angre".

3 Åpne "Verktøy" -menyen ved å klikke på "Verktøy". Rull til "Color Tools" og velg deretter "Lysstyrke og kontrast." Reduser lysstyrken ved å flytte "Lysstyrke" glidebryteren mot venstre.

4 Naviger til "Layers" boksen. Høyreklikk på lag med tittelen "Bakgrunn". Rull til "Duplicate Layer", og slipp deretter høyre museknapp.

5 Klikk på "Mode" drop-down menyen og velg "Multipliser".

6 Dra "Opacity" glidebryteren mot høyre for å øke lysstyrken på bildet.

Hint

  • GIMP arbeider med TIFF, JPEG, GIF, PNG og PSD-bilder.