Hvor å Fastsette File Association Feil i Vista

Hvor å Fastsette File Association Feil i Vista


Du kan enkelt lagre og se at det er bevis for filene på harddisken i Windows Vista. Men å åpne disse filene i kompatible programmer er belastende til tider. Når du klikker på en fil, kan du se en varselmelding som ligner på følgende: ". Windows kan ikke åpne denne filen" Dette betyr vanligvis at utvidelsen filens, for eksempel ".exe" eller "Doc", ikke er knyttet til noe program installert i operativsystemet. Hvis du vet at et kompatibelt program er installert på PC-en, kan du bruke et verktøy i Vista manuelt direkte filer til å bruke den programvaren.

Bruksanvisning

1 Klikk på sirkel "Windows" kule logo nederst til venstre hjørne av skrivebordet. Skriv "Standardprogrammer" i søkeboksen nederst på "Start" -menyen. Trykk "Enter" for å åpne "Standardprogrammer" -vinduet.

2 Klikk "Tilknytt en filtype eller protokoll til et program." Vent mens Windows Vista utarbeider en liste over programmer på PC-en.

3 Finn filen enten ved utvidelsen under "Navn" -kolonnen eller etter tittel filens under "Beskrivelse" kolonnen.

4 Klikk på filen forlengelse / tittel én gang for å markere den i blått. Klikk på "Change Program" -knappen, som åpner en annen dialogboks.

5 Dobbeltklikk på et program ikon i "Anbefalte programmer" delen, hvis det er oppført. Ellers, klikk på "Browse," som åpner en annen dialogboks som viser "Program Files" -mappen. Åpne et program mappe og dobbeltklikk på "Søknad" fil (vanligvis slutter på ".exe" for kjørbar) i denne mappen. Klikk på "OK" i dialogboksen.

Hint

  • Et eksempel scenario er at du kan være lurt å knytte alle "Hypertext Markup Language" dokumenter (HTML eller nettsider) med Internet Explorer. Etter å markere "html" filtype og klikke på "Change Program, du vil da gå til Internet Explorer mappen i trinn 5 ovenfor. Klikk på" iexplore.exe "å knytte HTML-filer med IE.
  • Windows Vista bruker "Autokjør" funksjoner for å umiddelbart åpne oppdaget filene og multimedia i standardprogrammer. Du bør kanskje vurdere å endre disse filinnstillingene til et annet program i tillegg.
  • Bruk "Mappealternativer" -verktøyet i Windows for å tvinge operativsystemet for å vise filtyper.