Hvor å Fastsette Windows Root Kit med Ubuntu

Hvor å Fastsette Windows Root Kit med Ubuntu


Rootkit virus er designet for å være umulig å oppdage med brukere og antivirus-programvare. Disse virusene graver seg dypt under standard dataprosesser, ofte bosatt under operativsystemet funksjon i BIOS, operativsystem kernel eller innen lite brukte biblioteker. Ved å gjøre dette, kan rootkit infeksjoner være vanskelig å fjerne ved hjelp av standard programvare og i noen tilfeller kan rootkit-programmet unnslippe antivirus og anti-spyware fjerning ved å injisere seg selv til andre nivåer i operativsystemet. En av de beste alternative metoder for å fjerne rootkits er å utnytte antivirus programvare tilgjengelig på Ubuntu operativsystem. Ved å skanne harddisken for Windows fra en Ubuntu live cd, er det ingen fare for at rootkit kan omgå antivirusprogram kan heller ikke overføre seg selv til andre prosesser.

Bruksanvisning

Lag Ubuntu Live CD

1 Last ned Ubuntu 32-bit operativsystem disk image (se Ressurser).

2 Start din image brenneprogram (se Ressurser for en gratis bilde brenne program hvis du ikke har en installert på datamaskinen).

3 Velg "Brenn ISO-fil til plate."

4 Naviger til Ubuntu platen bildefil og sett den som kilde for bildet brennende prosjekt. Platen bildefil har en ISO forlengelse.

5 Sett inn en tom CD.

6 Sett reisemålet for den tomme CD.

7 Klikk "Burn" når alt er forberedt. Platen brennende prosessen skal bare ta en liten stund, avhengig av skrivehastighet på stasjonen.

Boot fra CD / DVD-ROM

8 Sett inn Ubuntu Live CD.

9 Start datamaskinen på nytt.

10 Åpne system-BIOS ved umiddelbart å trykke det angitte tilgangstasten når maskinen starter. Ofte "F10" eller "Delete" vil gi tilgang til BIOS, men sjekk nederst på skjermen så snart datamaskinen begynner å bekrefte hvilken tast er angitt som tilgangsnøkkel.

11 Naviger til oppstartsrekkefølgen delen i BIOS. Dette finner du i fanen merket "Boot" eller "Advanced".

12 Sett CD / DVD-ROM som første oppstartsenhet.

1. 3 Lagre og avslutt system BIOS for å starte datamaskinen på nytt. Systemet vil nå starte opp i Ubuntu Live CD.

Installer Antivirus og skanning

14 Start Firefox ved å velge Firefox-ikonet i Ubuntu oppgavelinjen.

15 Naviger til antivirus nedlastingssiden (se Ressurser) og velg "avast! Linux Edition (DEB-pakke)" for å laste ned installasjonsfilene. Du må også registrere deg for en gratis lisensnummer for å utnytte antivirusprogram. Bare fyll ut skjemaet som laster etter at du laste ned installasjonsfilene til å motta din gratis lisensnøkkel.

16 Start en terminal vindu ved å velge "Programmer", "Tilbehør" og "Terminal" fra Ubuntu menylinjen.

17 Endre katalogen av ledeteksten til nedlastingsmappen ved å lime inn følgende kommando og deretter trykke "Enter:"

cd nedlastinger

18 Installer antivirus ved å lime inn følgende kommando og deretter trykke "Enter:"

sudo dpkg -i avast *

19 Monter Windows harddisken ved å velge "Places" fra Ubuntu menylinjen og deretter velge filsystemet som inneholder Windows-installasjonen.

20 Velg "Programmer", "Tilbehør" og deretter "avast! Antivirus" fra Ubuntu menylinjen når installasjonen er fullført.

21 Skriv inn registreringsnøkkelen du fikk ved innlevering for en gratis antivirus lisensnøkkel etter å laste ned installasjonsfilene.

22 Klikk "Update database" for å sikre at du bruker den nyeste antivirus definisjoner.

23 Klikk på "Valgte mapper" og spesifisere harddisken som inneholder Windows-installasjonen, og klikk deretter på "Scan". Antivirus vil oppdage noen rootkit eller annen virusinfeksjoner og tilbyr en enkel dialog for å fjerne infeksjonen. Bare klikk "Slett" for å eliminere trusselen og fortsette å skanne systemet.