Hvor å Fastsette Windows XP problemer for Free

Hvor å Fastsette Windows XP problemer for Free


Du kan ta ordentlig Windows XP-maskin til et verksted, men det kan være et kostbart alternativ. En tur til verksted vil trolig koste deg minst $ 50 en time for diagnose og feilsøking - i tillegg til kostnadene ved eventuelle deler som trengs for å reparere datamaskinen. Heldigvis finnes det en rekke enkle og gratis, ting datamaskinen eiere kan gjøre for å diagnostisere vanlige problemer på Windows XP-datamaskiner. Utføre denne grunnleggende feilsøking på egen hånd kan spare deg for mye tid og penger.

Bruksanvisning

1 Logg på datamaskinen din og klikk på "Start". Velg "Control Panel" fra listen, og dobbeltklikk på "System" -ikonet. Klikk på "Maskinvare" -kategorien for å begynne å diagnostisere og løse problemer med systemet.

2 Klikk på "Device Manager" for å se en liste over all maskinvare i systemet. Klikk på plusstegnet (+) ved siden av hver hardware kategori og se etter eventuelle røde utropstegn eller gule spørsmålstegn. Dette er indikasjoner på at et bestemt stykke maskinvare ikke fungerer som den skal.

3 Høyreklikk på feil stykke maskinvare og velg "Oppdater driver." Dette vil tvinge Windows XP for å søke etter og installere en ny driver for enheten. Ødelagte drivere er en vanlig kilde til problemer i Windows XP, så bare oppdatere driveren kan løse mange problemer.

4 Klikk på "Start" -knappen og velg "Alle programmer". Velg "Tilbehør" fra listen og deretter "System Tools." Velg "System Restore" fra listen over alternativer. "System Restore" -funksjonen Angrer nylige endringer i datamaskinen, og det er et godt verktøy ved feilsøking hvis Windows XP startet fungerende opp etter installasjon av et nytt stykke programvare eller maskinvare.

5 Velg et gjenopprettingspunkt som er før du begynte opplever problemer med XP system. Klikk "Next" for å bekrefte datoen og "Finish" for å starte gjenopprettingen.

6 Vent til gjenopprettingen er fullført. Datamaskinen vil automatisk starte på nytt når gjenopprettingen er ferdig. Logg på datamaskinen din igjen og bekrefter at du ønsker å beholde gjenopprettingspunktet du har valgt.

Hint

  • Hold datamaskinen oppdatert med alle nye oppdateringspakker og sikkerhetsoppdateringer. Dette vil gi optimal beskyttelse for dine data og din datamaskin.