Hvor å Test Minne Temperatur

Hvor å Test Minne Temperatur


Det finnes en rekke minnetestprogrammer tilgjengelig på Internett. Du kan laste ned og bruke dem til å teste datamaskinens minne temperatur. Programmene er utviklet for å utføre en rekke omfattende tester på systemet ditt og rapportere eventuelle minnefeil som er funnet. Microsoft tilbyr et minne test verktøy kalt "Windows Memory Diagnostic" som du kan bruke til å identifisere eventuelle sviktende maskinvare, og teste temperaturen i datamaskinens minne.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Internett og laste ned "Windows Memory Diagnostic" verktøy fra Microsofts nettsted. Finn stasjonens banen der du lagret filen "mtinst.exe" på datamaskinen din.

2 Start "Windows Diagnostic" oppsett. Kjør filen "mtinst.exe" ved å dobbeltklikke på den for å starte installasjonsprosessen. Vent til "Windows Memory Diagnostic Setup" dialogboksen skal vises på skjermen.

3 Velg enten alternativet for å opprette en oppstartsdisk for minne diagnostisk verktøy. Sett en diskett i diskettstasjonen, og trykk på "Create Startup Disk" -knappen. Eller lage en CD-ROM, og trykk på "Lagre CD bilde til disk" alternativet. En dialogboks vil vises på skjermen med en melding som sier "Fil lagret."

4 Trykk enten "F12" eller "Delete" -tasten for å gå inn BIOS (Basic Input Output System) på datamaskinen. Endre oppstartsrekkefølgen i BIOS, slik at "Windows Memory Diagnostic" disk støvler først. Følg BIOS instruksjonene for å bruke de riktige tastene som lar deg navigere i BIOS menyene og justere innstillingene. Etter at du har endret oppstartssekvensen, lagre innstillingene og avslutte BIOS.

5 Start datamaskinen på nytt. Vent til "Windows Memory Diagnostic" -grensesnitt skal vises på skjermen. La diagnostisk verktøy kjøre til den er ferdig med å teste systemet. Den første diagnostiske test pass vil starte umiddelbart og kjøre før den er ferdig. En annen test pass vil begynne og verktøyet vil fortsette å analysere datamaskinen før det har fullført testen pass.

6 Ta ut disketten eller CD-ROM fra stasjonene når du er ferdig. Skriv inn din BIOS og endre oppstartsrekkefølgen tilbake til de forrige innstillingene. Deretter starter du maskinen din.

Hint

  • Hvis "Windows Memory Diagnostic" verktøyet ikke finne eller rapportere eventuelle feil, er maskinvaren fungerer som den skal. Men hvis verktøyet gjør oppdage feil, er maskinvaren mest sannsynlig sviktende, og du må kanskje bytte problematiske delene.
  • Husk at "Windows Memory Diagnostic" verktøyet er begrenset til kun å teste 4 GB RAM-minne. Hvis du har mer enn 4 GB RAM-minne på datamaskinen din, vil de resterende minnet ikke testes.