Hvor kan jeg finne CMOS i en Dell bærbar PC?

Hvor kan jeg finne CMOS i en Dell bærbar PC?


En Complementary Metal Oxide Semiconductor (CMOS) brukes først og fremst for sin evne til å konsumere svært små mengder strøm. CMOS-brikker er brukt i datamaskinen Basic Input / Output System (BIOS) fordi de lave strømkravene til CMOS tillate BIOS til å kjøre på et lite batteri selv når hoved datamaskinen er slått av. Ofte uttrykkene CMOS og BIOS brukes om hverandre når det gjelder datamaskiner, siden CMOS er maskinvaren som renner BIOS programvare.

Betydning

De CMOS og BIOS er avgjørende for datamaskiner. Før operativsystemet kan fungere, må datamaskinen gjenkjenne alt av maskinvare til stede og sørge for at alt fungerer som normalt. BIOS vil kjøre gjennom en prosess som kalles oppslaget (Power On Self-Test) hvor det tester minnet, sjekker for eventuelle endringer i maskinvaren og tillater brukeren å gå inn i setup modus. Uten BIOS, ville datamaskiner ikke kunne kjøre fordi operativsystemene ikke ville ha tilgang til maskinvaren.

Adgang

Få tilgang til CMOS på en Dell laptop ved først å starte datamaskinen på nytt. Mens det & # 039; s første omstart trykk & lt; F2 & gt; tasten når Dell-logoen vises for å gå inn i BIOS-oppsettet. På noen eldre bærbare datamaskiner tastene kan være forskjellig. Prøve:
& Lt; Ctrl & gt; + & lt; Alt & gt; + & lt; Enter & gt ;,
& Lt; Slett & gt ;,
& Lt; Fn & gt; + & lt; F1 & gt ;, eller
& Lt; Fn & gt; + & lt; Esc & gt ;.
Du vet at du var vellykket når meldingen "inn setup" vises.

Bruk

Endre grunnleggende maskinvareinnstillingene ved bruk av BIOS. Du kan endre dato og klokkeslett, maskinvaren som brukes, systempassord, oppstartssekvensen og mange andre funksjoner i BIOS. Vær veldig forsiktig med å endre innstillinger i BIOS, fordi det er mulig å deaktivere datamaskinen. BIOS forteller operativsystemet hvilken maskinvare er tilgjengelig, og hvis BIOS er feil, kan operativsystemet ikke tilgang til maskinvaren.

maskinvare

CMOS-brikken går ut av et lite batteri som er atskilt fra hoved laptop-batteri. Dette batteriet gir for CMOS å fortsette å kjøre til enhver tid slik at Innstillingene lagres permanent og datamaskinen holder en nøyaktig dato og tid selv når strømmen slås av. Hvis din bærbare mister innstillinger eller viser unøyaktig dato og klokkeslett, kan CMOS-batteriet være sviktende.

Reparere

Hvis din bærbare & # 039; s CMOS-batteriet svikter, kan du kontakte Dell teknisk support for å få hjelp. Se link til Dell støtte i Resources i denne artikkelen. Forsøk på å reparere datamaskinen uten først å konsultere Dell teknisk støtte vil føre til at garantien blir ugyldig.