Hvor kan jeg laste ned musikk?

Selv om iTunes var en gang den eneste anstendige lovlig alternativ for digital musikk, konkurrentene har våren opp som tilbyr en rekke funksjoner, blant annet ulike filformater og billigere priser. Mange brukere velger å bruke flere av disse tjenestene i tandem for å få all den musikken de ønsker til lavest mulig pris.

iTunes

Den mest populære digitale musikk selger, iTunes, har det største utvalget av sanger på nettet, men med det valget kommer restriksjoner. For eksempel kan man ikke kjøpe MP3-filer på iTunes. Alle sangene kommer pakket som M4A-filer kun spilles av på iTunes. I tillegg filer har kjøperens konto informasjon innebygd, så bare å sende sangen til en venn kunne resultere i en rettssak.

Amazon

Online retail giganten Amazon.com kom sent inn i den digitale musikkspill, men tilbyr nå millioner av sanger som høykvalitets MP3-filer. De har nesten det samme utvalget som iTunes, med sanger ofte selger for litt mindre. Men Amazon ikke har den ekstra perks som bidrar iTunes opprettholde sin dominerende markedsandel som spillelister og eksklusive artistinnspillinger.

eMusic

eMusic tilbyr en abonnementsmodell der man betaler en fast månedlig avgift for å laste ned en begrenset mengde musikk, fra 24 til 75 sanger per måned. Den per-sang kostnaden ender opp med å bli betydelig billigere enn iTunes eller Amazon, men utvalget fokuserer i stor grad på mindre uavhengige kunstnere. Man mottar 50 gratis nedlastinger på sign-up.

Rhapsody

Gratis streaming tjeneste Rhapsody tilbud betalt nedlasting av noen av sine sanger, vanligvis følgende iTunes '99-cent per sang modell. Utvalget er begrenset, men i motsetning til andre tjenester, fokuserer Rhapsody på å selge hele album digitalt, selger mest for $ 9.99.

gratis nedlastinger

De som leter etter gratis musikk (lovlig) kan dra til steder som AimeStreet og CLLCT der mindre artister fremme deres arbeid ved å gi den bort. Utvalget er stort, og uoppdagede perler florerer.